Det blev bara en vår för Nabil Bahoui, 27, i AIK-tröjan den här säsongen. FD:s källor berättar att Grasshoppers inte har för avsikt att släppa AIK-favoriten i sommar. 

Nabil Bahoui hann göra tre mål och två assist på elva matcher i AIK-tröjan under vårsäsongen. Men när låneavtalet med Grasshoppers löpte ut den 30 juni så stod det klart att stjärnan återvänder till Schweiz.

FD kunde innan dess avslöja att parterna stod långt ifrån varandra och att Grasshoppers endast var beredda att diskutera en övergång om ett åttasiffrigt belopp, alltså minst tio miljoner kronor.

Sportchefen Björn Wesström i en intervju med FotbollDirekt (29 juni) där han bekräftade att det Bahoui lämnar truppen.

– AIK honorerar de avtal som tecknats, i detta fall betyder det att låneperioden är slut på lördag och med det så är han Grasshoppers spelare. Så länge inget annat är överenskommet innan dess så är de det vi förhåller oss till. Nabil är en fantastisk spelare och person som har en plats i alla AIK:ares hjärtan, sa Wesström till FotbollDirekt.se och fortsatte.

– Jag hoppas att han kommer spela i AIK igen, men om det blir nu eller senare får framtiden utvisa. Det svenska transferfönstret stänger den 11 augusti så mycket kan hända.

Nu återstår bara några kritiska dygn av det svenska transferfönstret.

Natten mot söndag smäller det igen och FD:s källor berättar att det inte kommer att bli något med Bahoui och AIK innan dess. Dörren är stängd från Grasshoppers sida där klubbens nye tränare Thorsten Fink visat ett stort förtroende för svensken.

Även om laget gått tungt – tre förluster på tre seriematcher – så har Bahoui spelat 90 minuter i samtliga matcher och stått för ett mål.

Hans kontrakt med Grasshoppers sträcker sig fram till sommaren 2020.