Djurgården presenterar inom kort ett nytt att presentera Omar Eddahri, 27, enligt Expressen. Uppgifter som bekräftas av FD:s källor. Den förre Siriusspelaren är således tillbaka i Allsvenskan efter en kort sejour i den marockanska ligan. 

Omar Eddahri lämnade Allsvenskan och Sirius så sent som i maj månad. Det blev bara sex matcher i Uppsalalaget innan han bröt sitt kontrakt och skrev på för det marockanska laget Ittihad Tanger.

– Det har varit många turer med många klubbar både i Sverige och utomlands. Jag gick till slut på det jag känner till bäst. Marocko är mitt hemland jag har mina rötter här. Klubben vann ligan i år, kommer att spela afrikanska Champions League och har enormt tryck på sina matcher. Jag ser bara positivt på allt, sa Eddahri till Sportbladet i samband med nyheten.

Mindre än tre månader senare är han nu tillbaka i Allsvenskan. Enligt Expressen är Eddahri klar för Djurgården och presenteras inom kort. Något som bekräftas av FD:s källor. Eddahri ska ha brutit sitt avtal i Marocko och det ska röra sig om ett korttidskontrakt.

Eddahri slog igenom i Allsvenskan 2017, då i AFC Eskilstuna, med åtta mål och två assist innan han lämnade klubben och skrev på för Sirius inför årets säsong.

UPPDATERING KL 13.05:

HÄR visas han upp på Djurgårdens instagram.

Djurgården bekräftar nu på sin hemsida att Eddahri är klar. Ett korttidskontrakt säsongen ut för Eddahri, som har en bakgrund i Djurgården som juniorspelare där.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka. Ända sedan jag spelade i Djurgården för många år sen har det alltid varit en dröm att få spela för A-laget. Jag har tagit en lite annorlunda väg för att komma hit men nu blir det äntligen av. Jag har varit på väg till Djurgården flera gånger så det är kul att det händer, säger Eddahri till Djurgårdens hemsida.

– När jag växte upp och spelade för Djurgården så var A-laget det första lag man såg upp till. Då blir det ju automatiskt så att man får känslor för föreningen. Så i grund och botten har det varit Djurgården som gällt för mig.

Eddahri spelade relativt nyligen under Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel. Då i AFC som bägge var med och tog upp i allsvenskan säsongen 2016. Eddahri ser fram emot att få jobba med Özcan igen: 
– Vi känner varandra bra så det känns tryggt, lite som att komma hem. Vi har haft bra kontakt ända sedan vi skildes åt där det har handlat om personliga råd och mycket annat som vi diskuterat. Så vi har haft en bra relation även utanför planen och det uppskattas, det är inte ofta man har det med en tränare på det sättet. Även Ivan (Ristic) känner jag väldigt bra och han är också en viktig ledare.