Foto: Bildbyrån

Jon Gudni Fjoluson har blivit en viktig pjäs i IFK Norrköpings mittförsvar sedan han kom till klubben 2016. Men nu är islänningen på väg bort – Norrköping meddelar på sin hemsida att Fjoluson är nära en flytt till ryska Krasnodar.

Jon Gudni Fjoluson kom till IFK Norrköping från Gif Sundsvall 2016, och han har blivit en viktig spelare för Peking – spel i alla 30 matcher i fjol och hittills 13 i år.

Men nu kan han lämna klubben. Fjolusons kontrakt går ut efter säsongen, och Peking meddelar att man gett honom tillåtelse att resa till Ryssland. Där väntar läkarundersökning med Krasnodar.

Fjoluson kommer om han skriver på för den ryska storklubben att bli lagkamrat med svenske landslagsmannen Viktor Claesson, och tidigare Kalmar-spelaren Ari Ferreira. Tidigare har Andreas Granqvist och Wanderson spelat i klubben, liksom Ragnar Sigurdsson.

IFK Norrköping ser alltså ut att tappa en mittförsvarare, men å andra sidan tog man i dagarna in en ny spelare på positionen: Danske Kasper Larsson skrev i helgen på ett treårskontrakt med Peking.