Foto: Bildbyrån

Hammarby bekräftar att man lånar ut mittbackstalangen Marcus Degerlund till IFK Göteborg för resten av säsongen.
– En möjlighet för en spelare som vi tror oerhört mycket på att fortsätta sin utveckling, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Marcus Degerlund fick stort förtroende under sin debutsäsong i Hammarbys a-lag i fjol. Totalt 21 matcher för mittbackstalangen.

Men i år så har det varit tuff konkurrens, och endast ett inhopp för Degerlund i allsvenskan. Hammarby har också lånat ut Degerlund till samarbetsklubben IK Frej under vår och sommar.

Nu blir det en ny utlåning. Hammarby meddelar att man är överens med IFK Göteborg om utlåning säsongen ut. Blåvitt har därefter en köpoption på mittbacken.

– Eftersom vi har så bra täckning på mittbackspositionerna så ser vi möjligheten för Marcus att få speltid på en hög nivå, och att fortsätta utvecklas. Vi har ett lyxproblem i truppen med den stora konkurrensen och jakten på en topplacering, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

– Samtidigt måste vi tänka på framtiden och utvecklingen av våra unga spelare. Vi skulle kunna välja att använda både livrem och hängslen, men här ser vi en möjlighet för en spelare vi tror oerhört mycket på att fortsätta sin utveckling. Vi förutsätter att Marcus är tillbaka hos oss till nästa säsong, men Göteborg ville fullt förståeligt ha in en option om köp i lånekontraktet.

Även Blåvitt bekräftar övergången på sin hemsida. Degerlund gör sin första träning med IFK nu på lördag.