Östersunds FK har tidigare bekräftat att man vill köpa Rewan Amin från Dalkurd. Amin har pratat om att han önskar att Dalkurd släpper honom till Östersund. FD kan avslöja att parterna nu är överens. Parterna är överens och affären ska enligt FD:s källor vara värd mellan 5-7 miljoner kronor. Samtidigt erfar FD att mittfältaren Smajl Suljevic är på väg åt motsatt håll på lån. 

Spelarrotationen fortsätter i Dalkurd.

Efter försäljningar av Yukiya Sugita, Heradi Rashidi och Mohamed Buya Turay är den allsvenska jumbon på väg att göra ännu en.

Det är känt sedan tidigare att Östersunds FK vill köpa loss mittfältsstjärnan Rewan Amin men att parterna inte har kunnat komma överens. Något som ordföranden Daniel Kindberg bekräftat och spelaren själv uttryckt en frustration över.

– Jag vill börja med att säga att jag är lycklig här. Jag har behandlats bra av klubben, men jag hoppas ta ett steg vidare. Jag har berättat för klubben om mina ambitioner. Jag hoppas att de kommer överens så att jag kan ta nästa steg i min karriär, sa han till Fotbollskanalen efter 1-4 mot Hammarby.

Nu får 22-åringen som han vill. Enligt FD:s källor har Östersund och Dalkurd lyckats komma överens och Amin presenteras snart i den jämtländska dressen. Affären ska enligt våra källor landa på mellan 5-7 miljoner kronor i övergångssumma plus bonusar.

Samtidigt är Östersunds mittfältare Smajl Suljevic på väg åt motsatt håll. Enligt FD:s källor lånas han in säsongen ut.

”Kan inte bekräfta det, för inget är klart”, skriver ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg i ett sms till FD.

Tidigare i veckan satte Dalkurd nytt transferrekord i klubbens historia genom att sälja Buya Turay till belgiska Sint-Truiden för 20 miljoner kronor.