• Publicerat 9 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Eero Markkanen har återvänt till AIK efter utlåning till Randers. Den finske anfallaren är nu på väg att lämna Gnaget permanent – men han blir med största sannolikhet kvar i allsvenskan. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så är Markkanen nu nära Dalkurd. 

Eero Markkanen lämnade AIK förra sommaren, då han lånades ut till tyska Dynamo Dresden. En ny utlåning tog vid i vintras, då till Randers i Danmark.

Nu under sommaren har han återvänt till Gnaget, men både klubb och spelare har jobbat för att hitta en lösning med ny klubbadress. Markkanen har ett halvår kvar på kontraktet i AIK, och en flytt i sommar har varit på gång.

Nyligen skrev FD att Markkanen haft flera allsvenska alternativ, då klubbar på nedre halvan av tabellen.

Nu är det nära med en flytt till tabelljumbon Dalkurd. Enligt uppgifter till FD så är parterna i långt gångna diskussioner om ett kontrakt. Det som diskuteras är då ett kontrakt säsongen ut för Markkanen.

Det blir i så fall ingen övergångssumma att betala till AIK för Dalkurd. Utan upplägget kommer då bli att Markkanen bryter kontraktet med AIK för att sedan skriva på för Dalkurd.

Lennart Sandahl – Anton Zetterman