• Publicerat 8 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sent i höstas berättade Christian Kouakou för FD att han ville återvända till AIK. Så blev det inte, men nu lämnar anfallaren i alla fall Nyköping. 23-åringen har skrivit på för Brage i superettan.

Redan som 16-åring debuterade Christian Kouakou i allsvenskan för AIK, då som klubbens yngsta någonsin. Detta var 2011, men anfallaren fick det aldrig att lyfta och inför 2014 års säsong lämnade han för Brommapojkarna.

Någon succé i BP blev det inte och inför fjolårssäsongen skrev han i stället på för Nyköping i division 1 – där han vräkt in mål. Sent i höstas provtränade anfallaren med AIK och för FD berättade han då att han gärna ville återvända till Gnaget.

Så blev det dock inte. Christian Kouakou fick inget kontrakt och spelade vidare med Nyköping. I år han han fortsatt att spotta in mål och nu står det klart att han skrivit på för Brage i superettan. Kontraktet gäller över 2020 års säsong.

– Vi är mycket glada över att Christian, i konkurrens med andra klubbar, valde Brage och Borlänge. Vi hade honom på besök här i Borlänge redan i vintras, så vi känner varandra bra sedan innan. Vi har haft full koll på Christians utveckling under året och ansåg att det var dags för honom att ta steget upp till elitfotbollen igen. Vi tror mycket på honom och att han i lugn och ro kan växla ut i sin fulla potential här hos oss. I Christian får vi en målfarlig anfallare som kommer att passa bra in i vårt lagbygge och långsiktiga satsning, säger Sportgruppen till Brages hemsida.