Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Det skapades ett otroligt tryck på Stadion under tisdagens Champions League-kval när Malmö FF tog emot Vidi. En som stämmer in i hyllningskören är Leedsförvärvet Marcus Antonsson, som ryser över supporten.
– Den svenska läktarkulturen är något extra, vi får en enorm energi av fansens stöd, säger anfallaren till FotbollDirekt.se.

Han lämnade allsvenskan och Kalmar för spel i Leeds sommaren 2016, men den 14 juli blev det klart att anfallaren Marcus Antonsson återvänder till Sverige, denna gång till Malmö FF.

Mot Vidi i tisdagens Champions League-kval fick han chansen från start i skadade Carlos Strandbergs frånvaro. Trots två fina lägen i första halvlek blev 27-åringen mållös och mötet slutade 1-1, vilket gör att ett rejält drama väntar i Ungern på tisdag där MFF är piskat att göra mål. Den pressen skräms dock inte Antonsson upp av.

– Vi utgår alltid från att göra mål, det är ju det fotboll går ut på. Vi vet att vi är ett otroligt bra lag, det är inget snack om saken. Vi hade gått för segern oavsett, konstaterar han för FotbollDirekt.se.

Efter att Djurgården spelade 1-1 hemma mot Mariupol i Europa League-kvalet sa Jonas Olsson till mig att det på ett sätt var skönt med kryss i första matchen för att de då var piskat att gå framåt i returen stället för att försöka försvara ett resultat. Håller du med?

– Ja, alltså nu är det bara att köra och det är då vi är som bäst. Hamnar man på hälarna är det svårare att spela fotboll. Vi vill spela en attackerande fotboll med högt tempo så det kommer passa oss, det är bara att köra!

LÄS: AJDÅ MFF – INTE GJORT HEMLÄXAN 

Det var ett otroligt tryck som fansen skapade mot Vidi. Vad säger du?

– Fantastiskt att ha fansen i ryggen! Synd att vi inte kunde ge tillbaka med en vinst, men vi får göra dem stolta och vinna nere i Ungern i stället.

Jag tycker själv att det var något extra som fansen skapade mot ungrarna. Kände du också det?

– Ja absolut, det var helt fantastiskt. Nu har jag varit i England i två år, men det här toppar det. Fantastiskt verkligen, det är bara att njuta och köra.

LÄS: VILKET LYFT FÖR MFF-STJÄRNAN – STARKA KÄNSLORNA 

Men det är väl inte så bra tryck på matcherna i England längre?

– Alltså den svenska läktarkulturen, och framförallt här, är något extra. Det är bara för oss att utnyttja det. Vi får en enorm energi av att ha fansens stöd i ryggen.

Bättre än England?

– Ja, det tycker jag.