Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Vladimir Rodic är klar för Hammarby – på onsdagen gjorde yttermittfältaren sin första träning med Bajen. Också en återförening på planen med sin goda vän och tidigare lagkamrat Nikola Djurdjic. En stor glädje för Djurdjic att återförenas med Rodic:
– Jag har berättat allt om Hammarby. Han vet allting. Men han har inte känt på det ännu. Han har ingen aning om vad som väntar, säger en leende Djurdjic till FotbollDirekt.se.

Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic har varit lagkamrater i två klubbar innan Hammarby. Både i Malmö FF och i danska Randers.

Nu är de två tillbaka tillsammans igen. På tisdagen presenterade Hammarby Rodic som nyförvärv, och på onsdagen tränade han med Bajen för första gången, en välbesökt träning på Hammarby IP.

Det går inte att ta miste på Djurdjic glädje över att nu återförenas med sin tidigare lagkamrat. När FD möter honom efter träningen så skiner han upp över frågor om Rodic:

– Jag är väldigt exalterad, det kommer bli kul att se honom på planen. Han kan ligan, han kan landet, han är i bra form och jag tror att han kommer ge oss lite extra kvalitet framåt, säger Djurdjic och fortsätter:

– Vilket vi behöver nu. Arnor (Smarason) lämnade, Erkan (Zengin) lämnade, Pa Dibba lämnade. Vi har behövt få in lite kvalitetsspelare framåt.

Var du och Vladimir i kontakt angående Hammarby innan övergången blev av?

– Ja så klart, lite grann. Vi är ju bra vänner och så. Han frågade så klart, givetvis måste jag berätta.

– Han vet vad han kommer till, det är det enda jag vill säga. Han vet vad som väntas av honom, och det känns väldigt bra att ha honom här.

Vad berättade du om, fansen? 

– Allt. Han vet om allting, men han har inte känt på det ännu. Jag tror han kommer få känna på det väldigt snart. Han har ingen aning om vad som väntar, säger Djurdjic och ler.