Foto: Bildbyrån

Helsingborgs IF menar verkligen allvar i sin satsning mot Allsvenskan. I går blev Wanderson klar – i dag presenteras försvaren tillika hemvändaren Markus Holgersson, 33. 
– Jag ser fram emot att komma in på Olympia igen och känna den härliga atmosfären, säger han till klubbens hemsida.

I går Wanderson. Innan dess VM-stjärnan Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson. På onsdagen blev ännu en hemvändare klar för Helsingborg.

Mittbacken Markus Holgersson, senast i spanska Lorca, är klar för en comeback i klubben han lämnade för NY Red Bulls 2009.

Värvningen görs möjlig genom en extern finansiär.

– Kontraktet, som gäller för 2018 och 2019 med option för 2020, är finansierat på samma sätt som med Wanderson, dock av en annan finansiär. Det är friska pengar in som alltså inte kommit HIF till del annars, säger Krister Azelius, ordförande i Helsingborgs IF till klubbens hemsida.

Holgersson:

– Jag tycker mig se oss ta steg för varje dag med ett lagbygge som dels kan leda till allsvenskan och som i förlängningen kommer bli ett allsvenskt lag att räkna med.

HIF ligger två i Superettan på samma poäng som serieledaren Falkenberg och med sex poängs marginal ned till AFC Eskilstuna på kvalplats.