Foto: Bildbyrån

Hammarby slutförhandlar med Silkeborg om den offensive mittfältaren Vladimir Rodic. Om affären blir av kommer Sander Svendsen, 21, då att lånas ut, berättar källor för FD. Det finns bland annat intresse från MLS.

Natten mot söndag stänger det svenska transferfönstret men Hammarby har ännu inte värvat klart.

I fredags avslöjade Sportbladet att den förre MFF-spelaren Vladimir Rodic (2015, 2016) är på Hammarbys ”most wanted”-lista och att Hammarby förhandlar om en övergång. Den 24-årige serben tillhör i dag Silkeborg i den danska andraligan och mycket talar för att en övergång kommer att bli av.

I dag kan FD avslöja att en presenterad övergång kommer att medföra konsekvenser för Sander Svendsen.

Enligt FD:s källor letar nu Hammarby efter en klubb att låna ut Svendsen till under hösten. Samma källor berättar om att klubbar i MLS visat intresse för en sådan affär. Det ska röra sig om en utlåning och inte en försäljning, då Bajen fortfarande har en framtidstro i spelaren.

21-åringen värvades in från Molde förra sommaren och presenterades som ett stort framtidslöfte. Kontraktet skrevs på fyra år och samma höst var han också en av Bajens bästa spelare. Svendsen gjorde sex mål på tio matcher vilket bådade gott inför 2018.

Men i år har Svendsen haft svårt att platsa under Stefan Billborns ledning. Av tolv spelade matcher endast tre från start och än så länge inga poäng gjorda. I söndagens match mot Trelleborg (1-0) fick Svendsen återigen börja på sidan och hoppade in först i den 66:e minuten.

När tränaren Stefan Billborn gästade 08 Fotboll den 11 juli sa han så här om norrmannens roll i laget.

– Jag tror att Sander ser på sig själv som en central forward. Men jag tycker kanske mer, att ska man spela med Sander Svendsen centralt då måste man spela med två forwards centralt, sa han och utvecklade:

– Och jag ser inga problem med att spela honom på en kant heller. Om man tittar på hur vårt lag de facto spelar: Ingen av våra ytterforwards är de facto kantspelare. Vi har inga sådana spelare. Varken Imad Khalili, eller när Mujo (Tankovic) spelat där, eller när Jille (Hamad) har spelat där… det är inga traditionella yttermittfältare.

– Och tittar man på många av de målen Sander gjorde förra året så var det när han kom från kanten och bröt in. Därav att jag också ser honom som störst chans att konkurrera där. Eftersom att vi spelar med Djurdjic längst fram, och det har kanske varit vår starkaste spelare de sista matcherna.