Wanderson valde i går att skriva på för Helsingborg. In i det längsta såg det annars ut som att det skulle bli ÖSK, liksom hur Gais bekräftade bud. I dag kan FotbollDirekt avslöja hur brassen först erbjöds till Östersund.
– Det stämmer att vi tidigare kontaktades och fick frågan om vi var intresserade men vi valde direkt att tacka nej, möter Daniel Kindberg för FotbollDirekt.se.

I slutet av juli kom först uppgifter om Gais och så sent som i början av veckan så drygades bilden kring den brasilianske stjärnan ut med uppgifter om Örebro. Men trots förhandlingar och bud från båda parter så slutade det alltså med att han i går presenterades av Helsingborg.

Men nu kan FotbollDirekt avslöja att Östersund erbjöds honom redan innan uppgifterna om Gais blev kända. När kontraktet med turkiska Aytemiz Alanyaspor gick ut så kontaktades ÖFK i ett tidigt skede men som nekade.

LÄS: KINDBERG SADE INTE NEJ – VALDE ATT BÖJA SIG

– Det stämmer att vi kontaktats om Wanderson men vi tackade nej. Det är inte så vi jobbar, vi investerar inte så, förklarar Östersunds ordförande för FotbollDirekt.se.

– Nej, det handlade inte om pengar, om att han var för dyr. Det handlar om hur vi vill jobba. Vi har en modell och det håller vi oerhört i, säger Kindberg kring frågan om större etablerade namn som nyförvärv.

Nu blev det alltså Helsingborg och HIF har under alla omständigheter fått ett namn som spelat på hög nivå ute i Europa under många år nu. FK Krasnodar och Dynamo Moskva är klubbar på hög internationell nivå. Närmare 60 poäng på 130 matcher i Ryssland är förstås starka siffror.

– Men det är en superspelare. Det är inget snack. Jag är övertygad om att han blir en succé och att han är tillräckligt bra för vilken allsvensk klubb som helst. Ja, det är en imponerande spelare.