Elfsborg ser ut att tappa sin anfallsstjärna. Enligt källor till FD visar flera utländska klubbar stort intresse för Issam Jebali, 26. Två av dessa är FCK och Sparta Prag. Nu uppges en affär vara nära.
– Men jag vill inte kommentera något gällande Jebalis framtid, avböjer agenten Moses Ssewankambo till FotbollDirekt.se. 

Sommaren 2016 värvade Elfsborg Issam Jebali från snnuperettan och Värnamo. Sedan dess har han varit en nyckelspelare i laget. Samma höst gjorde han braksuccé på allsvensk nivå då han stod för sju mål och en assist. I fjol, en säsong där Elfsborg gick tungt som lag och slutade på en åttondeplats, noterades Jebali för tio mål och sju assist.

I år har det gått trögare i ett Elfsborg som ligger tolva i tabellen och med bara fyra segrar på 15 matcher. Under Jimmy Thelins ledning har den en-mot-en-starke spelaren oftast spelat som ensam anfallare och hittills har det blivit tre mål och en assist.

Men snart kan det vara slut på målproduktionen i Elfsborgströjan.

Enligt FD:s källor är risken stor att Jabali lämnar Elfsborg för en utländsk klubb i sommar.

Intresset är stort och två av klubbarna som visat konkret intresse är FC Köpenhamn och tjeckiska Sparta Prag. Spelarens agent Moses Ssewankambo är dock fåordig kring FD:s uppgifter.

– Jag diskuterar som vanligt inte möjliga eller icke möjliga transfers i media. Så jag har inga kommentarer på det, säger han till FotbollDirekt.se.

Jebali har kontrakt med Elfsborg över säsongen 2021.