Simon Tibbling kan vara på väg att säljas igen. Men Bröndby som köpte loss den forne djurgårdsfavoriten, så sent som förra sommaren, uppges nu för FD kräva så högt som 30 000 000 för att gå med på att bryta femårskontraktet.
” Inga kommentarer. Jag kan inte kommentera någonting kring Simon just nu”, ber hans agent Per Jonsson i ett kort SMS till FotbollDirekt.se.

Simon Tibbling har på bara ett år blivit ett av danska ligans mest omskrivna namn och han har blivit det i ett Bröndby som nu är större än på många år.

Vilket fotbollsliv han har haft sedan han lämnade Djurgården för fyra år sedan.
Tibbling som då gick till Holland för 12 000 000 har allt sedan dess varit en av hjältarna som vann U21-EM och nu sedan ett år tillbaka blivit ett affischnamn i Danmark.

LÄS: INTE DJURGÅRDEN ÄNNU – SKRIVIT PÅ

Och nu kan han vara på väg mot sitt största kontrakt i karriären.
Enligt uppgifter jagas han främst av franska klubbar och är, enligt FD:s uppgifter, beredd att lämna den danska ligatvåan.
Men för det krävs stora pengar.
Enligt danska uppgifter så vill Bröndbys ledning ha mellan 25-30 miljoner för att häva hans kontrakt som skrevs på fem år förra sommaren.

”Inga kommentarer. Jag kan inte kommentera någonting kring Simon just nu”.

Simon Tibbling fick så sent som tidigare i somras uppleva att bli cupmästare när han vann danska cupen med Bröndby efter 3- 1-seger mot Silkeborg.
I vintras hade han en annan form av genomslag när ett mål han gjort i oktober förra året blev utsett till det snyggaste förra säsongen.

Om Bröndby får loss sådana belopp som nu nämns för Tibbling så skulle han konkurrera som en av den danska klubbens genom tiderna dyraste transfers. Det dyraste namnet senaste åren är Christian Thers Nørgaard som nyligen gick till Fiorentina för nära fyra miljoner euro. Det dyraste någonsin från Bröndby är Daniel Agger när han 2006 gick till Liverpool för omkring 60 000 000.