Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg kan vara på väg att landa ett tungt namn. Enligt uppgifter till FotbollDirekt finns kontakter med AEK Atens Astrit Ajdarevic sedan en tid tillbaka, stjärnan som har ett år kvar på kontraktet med den grekiska storklubben. 

Det var i december 2016 som Astrit Ajdarevic lämnade allsvenskan och Örebro för spel i AEK Aten. Den offensiva mittfältaren, som halvåret tidigare var lagkapten i Sveriges OS-lag, kritade på ett två och ett halvt år långt avtal med den grekiska storklubben.

Ajdarevic har förutom Örebro även representerat Norrköping och Helsingborg i allsvenskan. Nu kan det bli ytterligare en svensk klubb som trycker in sig på 28-åringens cv.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt har IFK Göteborg sedan en tid tillbaka framfört sitt intresse och kontakter finns med Ajdarevic, men ännu är de inte överens och stjärnan har ett år kvar på kontraktet med AEK Aten.

För några veckor sedan skrev GT att Blåvitt vill ha Sundsvalls mittfältskreatör David Batanero, men för FD avvisade ”Giffarnas” sportchef Urban Hagblom att det blir en affär med IFK Göteborg.

– Det finns ingen anledning att sälja till en svensk klubb, det är inte ett tillräckligt stort steg för honom anser jag. Batanero kan gå till bättre ligor och tjäna mer pengar om han ska lämna Sundsvall, utbrast Hagblom.

Nu är alltså siktet inställt på Ajdarevic, som likt Batanero sitter inne på en mycket bra spelförståelse och skulle naturligtvis vara ett nödvändigt tillskott för IFK Göteborg. 28-åringen inledde bra i Grekland, men så sent som i januari skrev grekiska tidningen Ora att svensken inte längre var önskvärd i klubben.