• Publicerat 29 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Han är tillbaka i svensk fotboll – Andreas Granqvist i en rödblåvit tröja igen, och seger direkt för Helsingborg när landslagshjälten startade mot Jönköpings Södra.

Andreas Granqvist hyllades på Stadsparksvallen i Jönköping – inför matchen så hyllades landslaget för insatsen i VM, och Granqvist som enda representant i matchen fick ta emot blommor.

Ett initiativ som stött på en del kritik från supporterhåll, då man från J-Södras sida inte tyckte man ska hylla en motståndare.

Men så blev det, och Granqvist från start i HIF, liksom det andra stora hemvändarnamnet Rasmus Jönsson. 2-0 till bortalaget efter första halvlek, där 1-0 kom genom isländske skyttekungen Andri Rúnar Bjarnason (26:e minuten) och sedan 2-0 sju minuter senare genom Max Svensson.

I andra halvlek stod Darijan Bojanic för 3-0 på straff med dryga 20 minuter kvar, detta efter att Rasmus Jönsson fallit i J-Södra-boxen. Och de flesta av de 4 364 på Stadsparksvallen trodde nog att det var klart.

Men J-Södra gjorde ett försök – man fick en reducering genom Darryl Smylie i 82:a minuten, och hade även en nick i stolpen (Jakob Orlov). Till sist ändå en välförtjänt 3-1-seger för HIF, som är tvåa i tabellen efter Falkenberg. J-Södra är tia.