Foto: Bildbyrån

Han har länge ryktats till Djurgården. Nu uppger podcasten Tutto Balutto att Mohamed Buya Turay blir klar för Stockholmsklubben inom kort. 

Det är ingen hemlighet att Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel vill ha Mohamed Buya Turay, spelaren som han hade i AFC United 2016.

Efter avancemanget till allsvenskan och flytten från Stockholm till Eskilstuna (därav namnbytet AFC Eskilstuna) lämnade Melkemichel AFC för att ta över Djurgården.

Buya Turay gjorde succé i allsvenskan för sitt AFC, ett AFC som trots allt trillade ur allsvenskan med dunder och brak.

De nio fullträffarna i fjol fick ändå inte Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att värva över 23-åringen från Sierra Leone.

Nu ser en affär dock nära ut. Efter åtta mål på elva matcher under årets säsong i Dalkurd, dit Turay gick till i vintras, verkar Djurgården till sist landa Buya Turay – i alla fall om man ska tro Tutto Balutto.

Enligt podcasten är anfallaren ”nära Dif enligt källor”, och väntas bli klar inom kort för Djurgården.

Så sent som efter gårdagens 1-1-match i Europa League-kvalet mot Mariupol riktade kaptenen Jonas Olsson stor kritik mot lagets skrala anfallsuppsättning.

– Vi har väldigt mycket backar, men inte så många strikers. Det är svårt att ta sig an både allsvenskan och Europa League med en forward. Det är ju Badji som är renodlad anfallare, medan Kerim (Mrabti) mer är en tia. Jag tyckte att vi var ganska tunna på våren med den forwardsuppsättningen som vi hade och nu har vi tappat Tino (Kadewere) som är skadad och så har Yura (Movsisyan) och Julian (Kristoffersen) lämnat också. Det är inte lätt för tränarna. Vi har inga direkta alternativ på bänken när det inte funkar. Nu fick jag gå upp och spela forward, det fattar väl alla att det är vad det är när jag kommer in på topp, konstaterade Olsson frustrerat för FotbollDirekt.se.