Hammarby möter Dalkurd hemma på Tele2 Arena i morgon. 19 300 biljetter har sålts till matchen i skrivande stund. Säljer Hammarby över 20 000 biljetter inför Dalkurd-matchen så är det 59:e hemmamatchen i rad – närapå fyra raka säsonger – med över 20 000 sålda.
– Det är bättre än vad vi kunnat drömma om när vi flyttade in på Nya Söderstadion, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund till FotbollDirekt.se.

Nära på fyra raka säsonger med över 20 000 sålda biljetter till varje hemmamatch i seriespel för Hammarby – unikt i svensk fotboll, och det började alltså redan på superettantiden. Senaste gången man var under 20 000 sålda var mot Assyriska i superettan den 28 juli 2014.

Nu väntar den 59:e hemmamatchen sedan dess, mot nykomlingen Dalkurd. Därefter har Bajen hemmamatch mot Trelleborg den 5 augusti. Möjligheterna är stora att man säljer över 20 000 i 60 raka hemmamatcher. Hammarbys vd Henrik Kindlund konstaterar att man närmar sig fyra år på raken:

– Det lär vara där nånstans ja. Det är vår 53:e i allsvenskan nu mot Dalkurd i morgon, och så sex matcher i superettan hösten 2014. Så ja, det stämmer bra, säger Kindlund till FotbollDirekt.se.

– Vi har väl hittat en stabil nivå nu mellan 21 000 och 24 000 biljetter sålda, och sedan ligger vi nånstans mellan 20 000 och 22 000 i publiken mot mindre lag. Det är bättre än vad vi kunnat drömma om när vi flyttade in på Nya Söderstadion.

Det är semestertider och för många klubbar en tuff period att sälja biljetter till sina hemmamatcher. Men Kindlund känner inte igen sig i den beskrivningen när det gäller Hammarby.

– Vi har haft ganska bra på sommarmatcherna de senaste åren. Det är väldigt många supportrar som köper på matchdagen på sommaren. Många hammarbyare som har semester som tar chansen. De som ligger på hammocken på landet, de brukar bestämma sig att, ja, men jag måste ju ändå åka in till stan gå på matchen.

Istället ser han ett spelschema som försvårat för Bajen i år, med ovanligt många vardagsmatcher på hemmaplan. Hemmasnittet just nu är 24 499, och Kindlund tror att Bajen kan bräcka sitt eget allsvenska publikrekord (25 507, från säsongen 2015), om man fortsätter slåss i toppstriden i höst:

– Vi tittar uppåt och jobbar för att få in mer publik. Vi har haft väldigt mycket måndagsmatcher i år, och det vet vi att sedan tidigare att det är sämre dagar för oss. Vi har som bäst med publik på söndagar. Men vi ligger ändå på över 24 000 i hemmasnitt just nu, och får vi en guldstrid i höst är det inte alls omöjligt att vi slår publikrekord igen, jag håller det som högst troligt faktiskt.

– Det var speciellt att sätta publikrekordet då (2015), det blir kanske inte samma sak när man gör det andra gången. Å andra sidan har vi sedan dess tagit enorma steg sportsligt, vi är på en helt annan nivå nu. Det är klart att vi tror på det.