Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Blåvitt är klart för final i Gothia Trophy. Då ställs supertalangen Benjamin Nygren inför ett dilemma: Final med U17-laget eller resa upp till Uppsala med a-laget för allsvensk match mot Sirius. 
– Det är klart jag vill spela final, säger anfallaren till FotbollDirekt.se.

Han är en av landets största anfallstalanger och tillhör redan IFK Göteborgs a-lag. Men efter att Blåvitts 17-åringar tagit sig till final i Gothia Trophy (2-0 mot Tokyo) under fredagskvällen vill Benjamin Nygren spela den, detta trots att a-laget reser till Uppsala ungefär samtidigt för match mot Sirius dagen därpå.

– Det är klart jag vill spela final! Det här är enda chansen för mig att spela final i Gothia och det hade varit sjukt kul att få spela, det är väl så jag tänker, säger Nygren till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Men ja, vi har match med a-laget på söndag och vi åker upp i morgon. Jag tror tåget går mellan klockan 15 och 17 där någon gång (finalen börjar klockan 15).

Kan du inte få dispens och åka upp till Uppsala senare på kvällen?

– Jag vet faktiskt inte, jag ska kolla det!

När får du veta?

– I dag förhoppningsvis haha.

Poya Asbaghi satt på läktaren nu under semin mot Tokyo. Ni har inte pratat något?

– Vi hade träning i förmiddags, men vi har inte snackat efter det om eventuellt spel i morgon eller så.

Blåvitt enda svenska laget som gick till semifinal i Gothia Trophy, och nu spelar ni alltså final. Hur stort är det här?

– Alltså, det har aldrig hänt förut tror jag så vi sätter ribban. Blåvitt är en storklubb och vi ska komma långt i sådana här turneringar, vilket vi visar nu. Vi vann Ligacupen i våras, men nu är vi det enda svenska laget kvar. Vi har slagit Bajen, AIK och BP, det är så det ska vara!

Benjamin Nygren var en av flera Blåvittspelare som var med och lirade U17-EM i England i maj månad, men han är den enda med a-lagskontrakt. Snart är det dags för en till, tror anfallaren.

– Alla är duktiga, men närmast a-laget skulle jag säga att Rasmus Wikström är, kaptenen!

Den 23 maj skrev Nygren på ett a-lagskontrakt med Blåvitt till 2020. Ännu har det inte blivit något inhopp i allsvenskan, men det är något han siktar på nu under sommaren och hösten.

– Ja absolut, det är mitt mål. Jag vill inte komma upp i a-laget och bara vara en del av truppen. Jag vill ta en plats och hjälpa laget för att vinna!

Du avgjorde ju genrepet mot Örgryte i våras med matchens enda mål. Det måste ha varit mäktigt?

– Ja, det var skitkul. Mycket folk på läktarna så det var skitkul! Jag tror inte att man kan få en roligare debut.