Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. FotbollDirekt är på plats på Gothia Cup. Senare i dag spelas semifinalerna i Gothia Trophy för de 17-åriga talangerna och FD:s utsände Casper Nordqvist bloggar nedan om läget i turneringen.

BLOGG MED FOTBOLLDIREKTS CASPER NORDQVIST 

Det här är inte Stockholmslagens upplaga av Gothia Trophy, den lyxigaste delen när det kommer till Gothia Cup. Dessa 17-åringa akademilag har fått en speciell inbjudan att delta i turneringen från Tipselit och de utländska klubbarna har bjudits in från Gothia. Därför är det också lite extra prestigefyllt att vara med just i Gothia Trophy.

Men nej, ingen succé för Stockholmslagen. Hammarby och Djurgården gick inte ens till A-slutspel och speciellt långt i B-slutspelet kom de inte heller. Båda lagen utslagna i går i kvartsfinal mot Deportivo Alaves respektive Kalmar.

AIK och Brommapojkarna tog sig dock till A-slutspel, men väl där skulle IFK Göteborg visa sig för starka. Gnaget rök i åttondelen mot Blåvitt inför storpublik på SKF Arena på Heden och i kvartsfinalen i går samtidigt som Europa League-drabbningarna besegrades BP av Blåvitt med 4-2.

Just IFK Göteborg är laget som håller Sveriges fana högt i Gothia Trophy. I eftermiddag 16.20 möter de japanska Tokyo, som i går slog ut Häcken på straffar i kvartsfinalen. Jag tror att Blåvitt har en bra chans att gå vidare. Visserligen gick Tokyo rent i gruppspelet, men jag tycker att Häcken var det bättre laget i går.

LÄS: SAMMA VISA IGEN – HÄCKENS BESVIKELSE 

Och SOM man vill att ett svenskt lag ska spela final på Gamla Ullevi i morgon mot ivorianska ASEC (slog ut Elfsborg i kvarten i går med 4-3) eller ghananska Right to Dream, som drabbar samman i den andra semin. Den tidigare allsvenska stjärnan David Accam är fostrad i Right to Dream och världsnamn som bröderna Kolo och Yaya Touré har skolats i ASEC.

Vi ska dock inte glömma bort att Kalmar kan ta sig till final i B-slutspelet i dag. De möter TikiTaka Academy från Nigeria i semin 17.50, ett TikiTaka som i går skickade hem Norrköping i kvartsfinalen.

Medan Stockholmsklubbarna varit en besvikelse kan alltså Blåvitt och Kalmar spela varsin final i morgon. Det vore häftigt!