• Publicerat 19 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK vann bortamötet mot Shamrock Rovers med 1-0. Nu vann irländarna med 1-0 efter full tid och därmed väntade förlängning, en förlängning som gav AIK avancemanget i Europa League-kvalet, detta då Nicolas Stefanelli sköt 1-1 i 94:e minuten. Nordsjälland nästa för Gnaget! 

Med kvarten kvar på Tallaght Stadium för en vecka sedan prickade Daniel Sundgren in matchens enda mål för AIK i 1-0-segern borta mot Shamrock Rovers i Europa League-kvalets första omgång.

Nu under torsdagskvällen spelades returen på Friends Arena och AIK:s chefstränare Rikard Norling valde att vila stjärnorna Kristoffer Olsson och Henok Goitom. I stället fick Denni Avdic och Stefan Silva chansen från start.

Nicolas Stefanelli, som kan lämna för MLS, satt fortsatt bänkad när matchen började.

Precis som i Dublin var det Shamrock Rovers som tog kommandot om matchen och i den 18:e minuten kom belöningen. En hörna från höger damp ner framför fötterna på anfallaren Carr som helt omarkerad kunde peta in 1-0 bara någon meter från målet. En riktigt dålig start av AIK och nu är det helt utjämnat i detta dubbelmöte!

Aj aj aj, en usel hemåtpassning från Rasmus Lindkvist till Oscar Linnér. Snabbe yttern Coustrain uppfattade det hela, snappade upp bollen och kom fri, men Linnér med en strålande räddning. AIK utbuade. Nervöst i hemmalägret.

Ingen vidare start på den andra halvleken heller för AIK och i den 62:a minuten kände sig tränaren Rikard Norling tvungen att kasta in stjärnduon Henok Goitom och Kristoffer Olsson. Framförallt den sistnämnde ville Norling verkligen vila i kväll… Ut gick Denni Avdic och Stefan Silva.

AIK med betydligt mer boll i andra halvlek, men inte speciellt många chanser. I den 83:e minuten bytte Norling till sist in Stefanelli, ut med Lindkvist.

Kanonskott Milosevic minuten därpå, men tätt utanför.

Stefanelli frispelad kort senare, genialisk passning av Kristoffer Olsson. Avslutet från nära håll med yttersidan utanför.

Stolpträff Shamrock! Jansson tappade markering och nicken i stolpen. Mycket nära 2-0 till irländarna där!

Förlängning väntar!

MÅÅÅÅÅÅÅL! I den 94:e minuten kvitterade AIK till 1-1. Kristoffer Olsson hittade fram till Tarik Elyounoussi som i sin tur passade Nicolas Stefanelli. Argentinaren fri med Bazunu gjorde inget misstag och vilt jubel i Solna. Skönt för Stefanelli som fått sparsamt med speltid och som ryktas vara på väg bort från klubben.

Fortfarande lever matchen i allra högsta grad, detta då det räcker med ett Shamrock-mål till 2-1 för att irländarna ska gå vidare på fler gjorde bortamål.

Elyounoussi ut med tio minuter kvar av förlängningen. In med Haukur Hauksson.

SLUT! AIK vidare med totalt 2-1 efter förlängning. En svettig afton på Friends där Stefanelli blev matchhjälte. Nu väntar danska Nordsjälland i nästa runda för Gnaget!

AIK: Linnér – Milosevic, Karlsson, Jansson – Sundgren, Yasin, Adu, Avdic, Lindkvist – Silva, Elyounoussi

Shamrock Rovers: Bazunu – Boyle, O’Brien, Lopes, Grace, Kavanagh – Coustrain, Watts, Bone, Finn – Carr