Foto: Bildbyrån

Nicklas Bärkroth är klar för Djurgården. Ett Dif som inte avskräcktes av att Lech Poznan använde honom i Europa League för en vecka sedan.
– Det är tråkigt att han inte kan spela i kvalet för oss men beslutet att satsa på Nicklas är så mycket större än att han missar detta, kommenterar Bosse Andersson för FotbollDirekt.se.

Nicklas Bärkroth är 26 år men känslan är att han varit med i en evighet och kring 32-33 fyllda.
Förstås mycket genom att han debuterade i allsvenskan för IFK Göteborg redan i december 2007 men också genom att han gått igenom så många olika klubbar.
Men i dag är tiden i Blåvitt avlägsen sedan det i går stod klart att han valt att skriva på för Djurgården – trots att Mats Gren låg på och ville se en comeback.
– Vi vet varför vi vill ha Nicklas. Jag minns när han debuterade som 15-åring, säger Bosse Andersson till FD.

– Det är inte lätt att slå igenom så tidigt som han gjorde. Han har inte alltid haft det lätt sedan dess, haft en krokig väg. Klarar man sig som han har gjort så har man massvis av karraktär. Han har varit utomlands två gånger och vunnit SM-guld i Norrköping. Vi ser inte hans år i Poznan som ett misslyckande. Jag vet varför han inte spelade så mycket. Jo, jag är väl uppdaterad om det men det ska jag inte gå in på här, samtidigt som man ska ha klart för sig att nye tränaren som kommit in i gillar honom och lät honom alltså få chansen i Europa League. Det var innan han hade bestämt sig för Djurgården.

LÄS: HÄR HADE STJÄRNAN PRECIS SAGT JA TILL DJURGÅRDEN

Ni tvekade aldrig att genomföra affären utifrån det?
– Nej, inte alls. Det är klart att jag självklart gärna hade sett honom spela i Europa redan i kvalet för oss. Men samtidigt så måste en värvning vara större än några få matcher. Nicklas är ju ett namn för flera år framåt. Ja, han kan inte spela i kvalet för oss men hans namn kommer att handla om så mycket mer för oss. Det ska man ha klart för sig. och går vi till gruppspel så kan vi använda honom.

När har du sett hans namn första gången på allvar?
– Men det var i vintras när vi tittade på vilka positioner som vi kände skulle vara som mest aktuella inför 2019. Nu blev det lite tidigare när vi fick chansen. Hur jag ser på honom…spelskicklig, snabb, ger sig aldrig, en spelare som verkligen passar för snabbt spel på konstgräs.
– Men han har också likheter med Magnus Eriksson. Han har som Magnus varit ute, haft det tufft men fått erfarenheter. Titta på hur Magnus kommit hem och vad han gjorde i både MFF och hos oss här i Djurgården. Och så är det två otroligt bra personligheter det handlar om.

När det kommer till priset så är det oklart vad Dif fått betala.
Enligt polsk media har Poznan varit angelägna om att få tillbaka så mycket som möjligt av de 5 000 000 man betalade Norrköping.
– Vi har gjort en bra affär. Det kostar att göra bra affärer men samtidigt så vill vi gå långt i Europa och Nicklas är ett namn som säkert inte gjort sitt sista i Europa så det är ett namn som kan generera bra försäljning i framtiden för Djurgården.

– Vi vet väl vad vi får. Varför vi vill ha honom. Ja, vi har sett honom grundligt även om han inte spelat så mycket där borta. Vi är uppdaterade och han är skadefri på alla vis. Han är en ännu bättre spelare i dag, det vet vi. Poznan är en storklubb med allt vad det innebär att vara på ett sådant ställe, det tillsammans med så otroligt ambitiös Nicklas är gör att jag är stort övertygad om att han ännu inte nått sin topp i sin karriär. Därför känns det så otroligt bra att en sådan spelare väljer att komma till Djurgården och tro på vad vi gör.

– Men sedan finns värden utöver hans kvaliteter – en stor fördel är att han känner flera spelare i Djurgården, som han spelat med i Brommapojkarna.