Foto: Bildbyrån

Tillbakapressade första halvtimmen och en knapp 1-0-seger borta mot Shamrock Rovers. Det var en tuff match AIK spelade förra torsdagen i Dublin, men mittfältsstjärnan Kristoffer Olsson är inte orolig inför kvällens retur.
– Det kommer bli en helt annan match nu när vi spelar på hemmaplan, säger 23-åringen till FotbollDirekt.se.

AIK besegrade Shamrock Rovers på Tallaght Stadium med 1-0 förra torsdagen. Managern Stephen Bradley imponerades framförallt av en spelare i den svartgula tröjan.

– Jag gillar verkligen Kristoffer Olsson, mittfältaren. Han är väldigt skicklig och smart, verkligen! Han förstår verkligen spelet. Han är väldigt bra. Jag har fått en bra bild av honom, sa irländaren till FotbollDirekt.se.

– Det är alltid kul att få höra sådant, sedan är det väl inget som man lägger så stor vikt vid, svarar nu Kristoffer Olsson för FD.

LÄS: AIK NUMRET FÖR STORT – DÖMER UT SHAMROCK ROVERS 

Vad säger du om matchen i Dublin? Det kändes som att ni var rätt tillbakapressade första halvtimmen?

– Ja, verkligen! De hade en jävla energi och tempo. Men det är ganska naturligt att de spelar på det sättet runtom på de brittiska öarna. De skapade dock inte så mycket chanser och sedan kom vi in i det. När vi väl gjorde det tycker jag att vi svarade för en rätt stabil match. Viktigt att vi vann med 1-0, för det är ju stor skillnad jämfört med 0-0. Bortamål är viktigt!

Nu har ni en väldigt stor chans till vidare avancemang?

– Klart att vi har det, men jobbet ska göras. De måste ju gå ut och vinna så de kan bara köra, men det kommer att bli en helt annan match på Friends. Det var samma sak förra året när vi mötte lag från Färöarna och Bosnien första två Europa League-kvalomgångarna (0-0 borta i bägge bortamötena). Det blev sedan en helt annan match på Friends med våra supportrar i ryggen (5-0 och 2-0 hemma i fjol). Så ja, det blir något helt annat nu i returen!