Häcken ska avsluta sin första kvalomgång i kväll mot Liepaja. 3-0 mot letterna gör så att stormatcher nu är nära mot Red Bull Leipzig. Häckens sportchef hoppas kunna spara spelare.
– Jag hoppas det. Vi har ju Djurgården i helgen också, vi behöver börja vinna mot topplagen. Nej, Leipzig aktar jag mig för att prata om, det är karma, säger Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

Häcken går mot ”Hell weeks”. Precis som för Malmö FF, AIK och Djurgården så blir nu matchprogrammet av ”NHL-snitt”
Ett programenligt avancemang i kväll och årets största matcher i svensk klubblagsfotboll kommer att ligga och vänta göteborgarna, Emil Forsbergs Red Bull Leipzig.
En toppklubb från Bundesliga.
Men jämte, både före och efter, väntar allsvenska toppmatcher; redan på söndag mot Djurgården och där på dubbelmöten med Örebro SK.

I det hoppas nu sportchef Sonny Karlsson att Andreas Alm sparar på spelare i kvällens retur mot Liepaja.
– Jag hoppas det. Jag vet inte riktigt hur han väljer att göra. Jag hoppas det. Vi har ju Djurgården i helgen också, vi behöver börja vinna mot topplagen. Nej, Leipzig aktar jag mig för att prata om, det är karma, säger Karlsson till FotbollDirekt.se med timmarna kvar till match.
– Vi ska ju gå vidare. Gör vi inte det så är det inte speciellt bra. 3-0 i första mötet var bra. De hade väl en målchans och vi gjorde mål på vårt. Men, nej, jag vill inte prata om nästa omgång. Det ligger en oödmjukhet i det som jag inte gillar. Men ring mig i kväll så pratar jag gärna mer.

Ett namn som inte kan bli aktuellt är däremot nya affären Alexander Jeremejeff. Precis som Nicklas Bärkroth för Djurgården så kan han inte användas i och med att han redan spelat i det här Europa League-kvalet för MFF.
– Vi visste ju det och hade ju hoppats på att MFF inte skulle använda honom. Nu gjorde de det och det blev inte mer än en förhoppning från vår sida. Vi hade ju helst sett att MFF inte haft behovet men nu är det så här och Jeremejeff är viktig för oss mer än bara i Europaspelet och går vi till gruppspel så blir han ju tillgänglig.

Hur ser du på Europaspelet och intensiva veckor som nu väntar?

– Det är speciellt. Vi är mer rutinerade nu än för några år sedan, definitivt. Men samtidigt så är det svårt. Man kan titta på som exempelvis Östersund som spelade med två olika lag i allsvenskan och i Europa League förra året och slog väl Djurgården med ett b-betonat-lag. Men så undan för undan så orkade man inte länge, riktigt, i allsvenskan, säger han och minns:

– För några år sedan så tror jag vi förlorade fem matcher i rad i allsvenskan medan vi samtidigt gick långt och var i tredje kvalomgången i Europa League. Så, jo, det är svårt. Men det är otroligt inspirerande och nu ska vi börja med att gå vidare i kväll.