Foto: Bildbyrån

Mohamed Buya Turay ligger tvåa i allsvenskans skytteliga. Nu hoppas anfallaren på en flytt till en större klubb:
– Jag vet att det finns intresse från flera håll, både i Sverige och i utlandet. Jag hoppas bara inte Dalkurd gör samma misstag som min förra klubb AFC gjorde och sätter en allt för hög prislapp, säger Buya till FotbollDirekt.se.

Mohamed Buya Turay gjorde nio mål under sin allsvenska debutsäsong i fjol. Den Sierra Leone-födde anfallaren flyttade inför den här säsongen till Dalkurd, där målen fortsatt har trilla in.

Med sju mål är han delad tvåa i allsvenskans skytteliga, men Dalkurd har haft en tuff förstasäsong i allsvenskan och man ligger näst sist. Omstarten efter våren har dock gett en seger och en oavgjord, och spelet flyter bättre efter tränarbytet (Azrudin Valentic mot Johan Sandahl), säger Buya Turay.

– Det har känts bättre nu, vi spelar mer som ett lag. Anfaller tillsammans, försvarar tillsammans. Vi är mer av ett kollektiv nu. Vi ska bara fortsätta så här, det är flera lag där nere som vill uppåt men fortsätter vi så här så ska vi klara det, säger han till FotbollDirekt.se.

Buya Turay kom till Sverige från hemlandet 2013 och då till division 3-fotboll (Västeråsklubben Juventus IF). Det dröjde fyra år innan han kom upp i allsvenskan, och den nu 23-årige anfallaren känner att han har flera nivåer i sig.

– Jag är redo för att lämna för en större klubb, en klubb som spelar i Europa League eller Champions League. Det är målet. Det kan vara en svensk klubb eller en utländsk klubb. Men att det är en klubb som spelar på den stora scenen, Champions League eller Europa League. Det är där jag vill vara. Jag vet att det finns intresse för mig från flera håll, både i Sverige och i utlandet.

– Jag tror på mig själv, jag vet att jag kan spela mycket högre upp än så här. Att göra mål är det jag gör och kan, det finns i mig. Ända sedan jag var liten och spelade gatufotboll… alla kunde se att jag var en målgörare. I varje klubb jag har varit i så har jag gjort mål. Det har blivit mål hela tiden även fast jag har tagit steg upp.

Kontraktet med Dalkurd gäller till och med säsongen 2020, men han ser en snar flytt framför sig. Kanske redan nu i sommar, som senast efter säsongen. Han hoppas att Dalkurd inte sätter ett för högt pris – när han var i AFC i fjol och utländska intressenter hörde av sig så ville klubben ha 25 miljoner, säger han. Något som gjorde att utländska klubbar drog sig ur och till sist fanns bara svenska klubbar kvar när de andra fönstren hade stängt.

– Det är det ingen som vill betala, så mycket. Det är väldigt svårt att bli såld för det priset. Inte i en så liten klubb. Om man gör mål i AIK eller Hammarby eller Malmö, och de sätter det priset… då kan det komma klubbar som är beredda att köpa dig. Som med Malmö, de sålde en spelare till Bologna (Mattias Svanberg) för mer än det till och med. Men jag tror de blir svårt annars.

– Jag hoppas att Dalkurd inte gör samma misstag som AFC. Jag hoppas och tror att de förstår, att det inte är realistisk med en sådan prislapp. Men det är bra människor i klubben, jag har en bra relation med alla. Jag tror de förstår min sits också. Om det inte sker någonting i sommar så stannar jag och hjälper dem med målgörande i allsvenskan istället.