Foto: Bildbyrån

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS
Malmö FF har på kort tid gjort klart med en rad namn. Marcus Antonsson från Leeds är ett större sådant och han ler stort över – och låter lättad över flytten från England.
– Ha ha, jag förstår dig. Det är nog många som är det, svarar han på SVENSKA FANS reporter som är avundsjuk på honom.

– För att Malmö är en fantastisk klubb, och Sveriges största. Jag ser väldigt stora möjligheter här och det passar mig bra där jag är i min karriär och vad jag vill åstadkomma.

Nu blev det två år i England och det är ett liv han har älskat, även om Leeds blev ett ambivalent förhållande. Ändå har det inte varit hopplöst och lånet till Blackburn beskriver han som en miljö lik Malmö FF.

– Började väldigt bra där jag gjorde åtta mål och fyra assist sammanlagt i serie och cuper innan jag åkte på en skada strax innan jul. Så jag har haft bra perioder och lite tyngre där jag fått sitta utanför. Det gäller att ta med sig allting, man kan alltid utvecklas om man är på plan eller om man inte är det. Och det tycker jag verkligen att jag har gjort.

SVENSKA FANS: En del av de egenskaperna du beskriver där låter som en beskrivning av Niklas Skoog. Kan du se vad jag menar?
– Han gjorde många mål och han var en bra box-spelare, som ofta stod rätt och kunde göra de där enkla målen. Så jag förstår vad du menar. Det är några förmågor som har tagit mig utanför Sveriges gränser, och jag vet att med speltid och självförtroende så kommer de där enkla målen.

I övrigt får han frågor om lördagens möte med Örebro, tror han på spel redan då? Jämte ordar han om sin bild av MFF, spel- och statusmässigt.

Och så Champions League och Cluj redan under kommande veckan:

– Det är inte fy skam.

– Det är klart att det är en del i det. Att komma till Malmö känns som ett paket man öppnar med lite av allting i. Jag har fått ett fantastiskt bemötande, det bara lyser storklubb om allting här. Att få komma till en sådan här professionell klubb och dessutom spela i Europa.

HELA ARTIKELN – LÄS HÄR PÅ SVENSKA FANS !