• Publicerat 19 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK i underläge 0-1 i paus hemma mot Shamrock Rovers och därmed helt utjämnat i Europa League-kvalets första runda efter de första 45 minuterna på Friends. Lagkaptenen Per Karlsson var frustrerad när han pratade med Viasat under halvtidsvilan.
– Vi har kört fast, utbrast mittbacken. 

Efter den viktiga 1-0-segern borta på Irland för en vecka sedan var AIK i pole position inför torsdagskvällens retur hemma mot Shamrock Rovers.

Försprånget som AIK hade efter Daniel Sundgrens segermål i Dublin åt irländarna upp redan efter 18 minuter. Daniel Carr tryckte in 1-0 efter att anfallaren omarkerad kunde peta in bollen från nära håll efter hörna.

Shamrock Rovers var sedan nära 2-0, men Oscar Linnér räddade upp Rasmus Lindkvists slarvpassning genom att parera ett friläge. AIK utbuade och lagkapten Per Karlsson frustrerad i paus.

– Vi har inte den tekniska skickligheten och de vinner alla andrabollar. Vi måste vara hundra procent fokuserade för att kunna sätta de tekniska detaljerna. Shamrock kom ut lika starkt den här gången som senast. Vi hade pratat om att vara redo för det, men ändå står vi på hälarna, konstaterade mittbacken för Viasat och fortsatte:

– Vi måste göra mål för att gå vidare. Vi kommer runt på kanterna, men det har inte lett till något. Vi har kört fast. Vi måste ha anfall på anfall!