• Publicerat 19 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK gick med nöd och näppe vidare från första Europa League-rundan. Det krävdes ett mål av Nicolas Stefanelli i förlängningen på Friends för att Shamrock Rovers skulle bli utslagna. FD:s Casper Nordqvist ger nedan sin bild av drabbningen. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER AIK -SHAMROCK ROVERS 1-1

Det här trodde man ju nästan var klart efter segern i Dublin?

– Tja, klart och klart… Men ja, 1-0 borta mot Shamrock Rovers var så klart ett jättebra resultat och AIK-spelarna var själva inne på efteråt att det skulle bli en helt annan match i Sverige. Men nej, det blev det inte. Shamrock återigen bättre i första halvlek och målet inte ologiskt… Irländarna var dessutom bara en frilägesräddning av Oscar Linnér från att göra sitt andra mål och därmed omöjliggöra en förlängning!

Förlängning blev det och väl där avgjorde AIK. Rättvist?

– Ja, i andra halvlek tog AIK över, precis som i första matchen. När förlängningen kom kändes Shamrock Rovers slutkört och känslan var att Gnaget skulle avgöra och därmed komma undan ett straffsparksdrama. Svettigt, svettigt AIK, men starkt att ändå klara detta!

Såväl Kristoffer Olsson som Henok Goitom vilades och inledde på bänken. Rätt eller fel av Rikard Norling?

– Hade det inte varit för att Kristoffer Olsson egentligen inte borde ha spelat enligt Norling och att Goitom var väldigt sliten efter väldigt tätt matchande hade det så klart varit fel, för detta är ju två av AIK:s absolut bästa spelare. De byttes in efter 62 minuter och det var ungefär då som hemmalaget också tog över allt mer. Framförallt tycker att Kristoffer Olsson utgjorde en otrolig skillnad för AIK. Mittfältarens rapphet med bollen och de listiga passningarna var något som saknades i Gnaget innan han byttes in. Det var också Olsson som fick ”hockeyassist” till målet.

Nicolas Stefanelli fick på nytt inleda på bänken och han ryktas dessutom vara på väg bort, men är han inte bättre än att ständigt nöta bänk?

– Nu avgjorde han ju matchen så det är lätt att konstatera nu att han borde få spela, men det som gör Stefanelli till en så intressant spelare är att han är en riktig sniper, en målskytt av rang! Åtta allsvenska mål på tolv framträdanden i fjol säger det mesta och jag tycker att det blir lite för ”same same” med Tarik Elyounoussi och Stefan Silva på topp som i dag. Jag tycker att Stefanelli visade i kväll att han förtjänar mer speltid.

Sebastian Larsson nu spelklar till nästa Europa League-runda mot Nordsjälland. Hur kommer det påverka elvan?

– Det lär så klart vara Ahmed Yasin som får flytta på sig så länge inte Kristoffer Olsson säljs. Varken Olsson eller Enoch Kofi Adu kommer Norling att flytta på, och Seb Larsson ska ju så klart in i elvan på en gång.