Foto: Bildbyrån

Djurgården har gjort klart med Nicklas Bärkroth från polska storklubben Lech Poznan. Men regler från Uefa stoppar nu stjärnan från spel i pågående Europa League-kval. 

Djurgården har gjort klart med Nicklas Bärkroth från Lech Poznan. 26-åringen med meriter från IFK Göteborg och IFK Norrköping har skrivit på för 3,5 år med Stockholmsklubben.

Men han får inledningsvis inte spela i Europa för Djurgården som kommande torsdag går in i den andra omgången mot ukrainskt motstånd i form av Mariupol.

Detta sedan Bärkroth redan representerat Lech Poznan i årets Europa League för mindre än en vecka sedan med ett inhopp mot armeniskt motstånd.

Med det är nu Bärkroth diskvalificerad från att delta i kvalet för Djurgården – detta då en spelare enligt Uefa inte får representera två olika klubbar i ett och samma kval i Europa – eller Champions League.

Däremot får en spelare representera två olika klubbar i ett och samma gruppspel – eller slutspel. Men där befinner sig ju alltså inte Dif i dag.

LÄS: NU BRÄNNS DET KRING STJÄRNAN OCH DJURGÅRDEN 

Bärkroth lämnade Norrköping för den polska storklubben förra sommaren, men fick inte mycket speltid av lagledningen under säsongen, inte mer än sex matcher från start och 13 inhopp. Senast Bärkroth gjorde en match från start var så långt tillbaka som den 13 oktober förra året.

Nicklas Bärkroth har även under sin tid i Polen gjort en match i tredjedivisionen för Lech Poznan II, andralaget.