Nicklas Bärkroth är nära en allsvensk comeback. Men det blir inte IFK Göteborg – utan Djurgården som Expressen i går kväll var först ute med. I dag kan FD avslöja att stjärnan är överens med Djurgården och hur nu enbart slutförhandlingar återstår med Lech Poznan.

Det såg först ut som om IFK Göteborg skulle vara på väg att plocka hem Nicklas Bärkroth. Efter en längre tids tystnad sedan han lämnade Norrköping för ett år sedan så dök den forne supertalangens namn hastigt upp för några dagar sedan i igen i nyhetsflödet.
Men IFK Göteborg som då nämndes ser det inte ut att bli. Inte heller ska hans tidigare klubb Norrköping finnas med i bilden.

Istället alltså Djurgården – ett Dif som nu, enligt nya uppgifter i dag till FD, ska vara muntligen överens med Bärkroth om en övergång. Vidare görs gällande att det nu återstår att förhandla fram en lösning med Lech Poznan. Kommer Dif och Poznan nu sins emellan överens så är Bärkroth verklighet för stockholmarna.

Övergångssumman kan däremot komma att kosta mer än marginellt. FotbollDirekt har uppgifter om att polackerna betalade drygt 5 miljoner för sin svensk när han togs från Norrköping. Tidigare i sommar spekulerade polska media att han kunde försvinna i sommar men att priset var en hake därför att Lech Poznan uppgavs vilja ha tillbaka större delen av pengarna man lagt på affären.

Huruvida det nu går att genomdriva mot Djurgården är oklart men klart är i alla fall att Dif har ett jätteläge att ta hem ett namn som varit proffs i Portugal och Benfica, tagit SM-guld med Norrköping och är IFK Göteborgs yngste allsvenske debutant genom tiderna.

I Lech Poznan har Nicklas Bärktoths namn aldrig fått riktig bäring. I den polska storklubben, trots ett kontrakt fram till 2021. Säsongen som gick slutade med sex starter och 13 inhopp. Poänggörandet stannade vid tre assists.