Foto: Bildbyrån

Jiloan Hamad har bestämt sig för att stanna i Hammarby året ut. Samtidigt avslöjar nu Bajens sportchef Jesper Jansson hur man är beredda att nyförhandla mer med ett av allsvenskans största namn.
– Han vet vad vi vill och vi vill se honom i Hammarbys satsning i flera år framåt, berättar sportchefen i dag för FotbollDirekt.se.

Jiloan Hamad stannar alltså i Hammarby. Stjärnan har enligt FotbollDirekts källor nu informerat om att han vill spela säsongen ut, så till vida inte ett bud som inte går att säga nej till dyker upp.
Men samtidigt öppnar nu Bajens sportchef för mer och visar att han inte gett upp inför uppgifter om bland andra Los Angeles Galaxy och flera Bundesligaklubbar.

Jesper Jansson visar nu i dag hur man är beredd att höja Hamads kontrakt ytterligare.

Hammarby må ha tappat serieledningen men samtidigt har man under sommaren skaffat sig ett större ekonomiskt manöverutrymme med försäljningen av Pa Dibba och hur Erkan Zengin är släppt. Med det blir det lättare att göra mer mot viktiga namn som är kvar.

– Vi har sålt Dibba men istället för att titta utåt prioriterar vi att investera i truppen, så som vi nyligen gjorde när vi förlängde med Djurdjic. Det är så vi i första hand ska jobba, i synnerhet med en så spännande trupp vi har och håller på att bygga. Jag tror Jiloan stannar året ut. Om nu inte någonting dyker upp som inte går att säga nej till. Men så är det ju alltid, berättar Jesper Jansson för FD och fortsätter:

– Frågar du mig så tror jag faktiskt det varit hans inställning hela tiden, att stanna i Hammarby. Han är en sådan person som inte känner stress. Han är inte en sådan kille och han har också varit där ute tidigare och spelat i Bundesliga. Han vet vad han ska ha nästa gång han går utomlands och det är inte vad som helst. Han har råd att ha krav. Hans chanser kommer att komma men jag tror att han samtidigt känner att varför ska han stressa när han ser vad Hammarby som klubb har på gång och så viktig han är i det…?!

Sport-Expressen har rapporterat om att Los Angeles sportchef har varit i kontakt med Jansson men samtidigt så vill han inte vara nöjd.
Istället vill han kunna presentera en kontraktslunta som gör det möjligt att behålla stjärnan i flera år framåt.

Det nuvarande kontraktet var, enligt vad FD erfar värt en signing bonus på miljonbelopp samt en månadslön i 100 000-kronorsklassen.
– Det är vad vi vill. Han ska veta, och han vet om, att vi är beredda att diskutera större saker än det som gäller i dag. Det är vad vi vill. Vi sitter inte och är nöjda med att han nu förmodligen stannar året ut. Ja, en längre lösning och han vill vara med om en satsning i flera år framåt. Vi är beredda att diskutera en sådan lösning.