• Publicerat 16 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det var en mäktig målvaktskamp i Borås mellan Elfsborg och Hammarby under måndagskvällen. Otroligt nog slutade matchen 0-0 och det tack vare Kevin Stuhr-Ellegaard och Johan Wiland som var helt fantastiska i varsitt mål. Wiland räddade straff i 89:e minuten för Hammarby.  

Härlig start på matchen i ett soligt Borås och i den nionde minuten fick Neto Borges på ett kanonskott, stillastående, från distans. Stuhr Ellegaard med fin räddning.

Kort senare fint avslut från Dyer, men affären från Östersund inför fjolårssäsongen lyckades inte överlista Johan Wiland i Bajenmålet.

I den 25:e minuten tvingades Elfsborg till ett tidigt byte då Stefan Ishizaki inte kunde fortsätta. In i stället med snabbe Daniel Gustavsson. Enligt Cmore en lårkaka på Ishizaki.

0-0 i paus och så här sa Hammarbys storstjärna Jiloan Hamad i Cmores halvtidsintervju.

– Det är en bra fotbollsmatch mellan två spelande lag. Elfsborg har steppat upp sedan våren, det märks. Det är mycket fram och tillbaka i dag, något vi förväntat oss.

– Vi är farliga sista tredjedelen när vi kommer rättvända, men det är bara skärpan som saknas. För egen del känns det bra, jag har kommit förbi de gånger som jag velat. Nu gäller det bara att vi sätter dit den!

I den 51:a minuten kom Jesper Karlsson till ett bra läge då han vek in från höger och sköt med vänstern. Talangen född 1998 fick ingen riktig skjuts i skottet och Johan Wiland kunde rädda tämligen enkelt, men en fin aktion av Karlsson som inför fjolårssäsongen värvades till Elfsborg efter stor succé i Falkenberg.

I den 54:e minuten fick Hammarby en jättechans. Muamer Tankovic spelade fram till Nikola Djurdjic som kom fri med Ellegaard. Serben lyckades dock inte överlista dansken som svarade för en snygg benparad.

I den 65:e minuten gjorde Elfsborg sitt andra byte. Ut med pigge Jesper Karlsson, in med anfallaren Viktor Prodell.

Två minuter senare Bajens första byte. Ut med Imad Khalili, in med Sander Svendsen.

Oj oj oj, vilken sekvens i 72:a minuten! Makalöst fin yttersida av Jebali till Prodell som kom fri med Wiland. Målvakten räddade. Bajen kontrade direkt och Djurdjic fick kalasläge från höger inne i straffområde, men stark räddning av Ellegaard. Den efterföljande hörnan resultatlös.

Läckert anfall av Elfsborg i den 76:e minuten. Simon Olsson med avslutet, men Wiland räddade på nytt.

Solheim med lurigt skott i 79:e minuten, men Ellegaard med vass räddning. Vilken match – och vilka målvakter i dag!

Otrolig räddning av Ellegaard i 81:a minuten när Sander Svendsen fick ett jätteläge snett inåt bakåt, men dansken med ny vass parad.

Wilands tur att briljera i den 86:e minuten då Jebali frispelade Dyer, men Wiland med läcker räddning från nära håll.

Byte i vardera lag i 87:e minuten. Elfsborg in med Emir Bajrami, ut med Samuel Holmén. Bajen in med nyförvärvet Junes Barny, ut med Jeppe Andersen.

Straff Elfsborg i 89:e minuten! Wiland drog ner Daniel Gustavsson och Jebali framme för att ta den…

Räddning Wiland! Jebalis straff i fel höjd, men lik förbannat en ny häftig prestation av Bajenkeepern.

Ribbträff Hammarby! På stopptid fick Hammarby frispark i ett ypperligt läge. Hamad tog hand om den och träffade ribban.

Slut! Matchen slutar otroligt nog 0-0, vilken fantastisk målvaktskamp mellan Stuhr-Ellegaard och Wiland. Bajen tvåa tre poäng efter AIK som dock har en match mer spelad, Elfsborg elva i samma tabell.

Elfsborg: Ellegaard – Dyer, Dresevic, Nilsson, Kaib – Ishizaki, Olsson, Holmén, Gojani, Karlsson – Jebali

Hammarby: Wiland – Solheim, Fenger, Fällman, Borges – Junior, Tankovic, Andersen – Khalili, Djurdjic, Hamad