Foto: Bildbyrån

Malmö FF har nyligen tagit Marcus Antonsson från Leeds. Inför tisdagens Champions League-kval så hoppas nu FD:s krönikör Magnus Österberg att Giffarnas Romain Gall snart är klar.
– Jag gillar honom. Hoppas MFF kan lösa honom direkt. Ett bra namn även om han inledningsvis inte blir ett startnamn –  men mer bredd behövs för MFF inför en tuff fortsättning, anser Österberg.

AIK, Hammarby och Malmö FF hävdas intresserade men där AIK:s sportchef har förnekat uppgifter.
Gif Sundvalls amerikan Romain Gall har hur som helst gjort en vår som gjort att flera toppklubbar nu är beredda att lägga stora pengar.
Giffarna vill enligt Sportbladet ha omkring 10 miljoner om han säljs utomlands. Frågan är vad det ”allsvenska priset” är för ett namn som kommit upp i 7+3 så här långt?

Själv aktade han sig för att säga för mycket inför gårdagens 0-1-förlust mot AIK.
”Just nu går allt bra här och för att vara ärlig fokuserar jag på min tid här, men man vet aldrig vad som händer. Vi kan ta det senare i stället eftersom att matchen är det viktigaste nu”, sade han till ST.

Malmö gjorde i fredags klart med Marcus Antonsson och ser nu alltså ut att vara på väg att agera igen. Och utrymme finns ju sannerligen med över 400 miljoner i eget kapital och så en färsk storaffär med Mattias Svanberg och ytterligare 50 000 000 in. Den tredje största allsvenska övergången någonsin.

– MFF ser bra ut och Antonsson är en superbra affär. Tror verkligen Uwe velat ha honom, han liknar ju inte minst Uwe själv som spelare. Romain blir också bra om den blir verklighet. Tillsammans med Christiansens namn så a g e r a r verkligen Malmö. Går inte att säga annat.
– Galls namn än så länge mer bredd men MFF behöver just bredda också och ha ännu fler alternativ än i dag. Det är ett mångsidigt mittfältsnamn och det behövs. Ytter som mest men är så begåvad och bolltygg att han gör sig även centralt. Gall är en poängspelare. Sedan har man ju hört om Rodic namn också men jag gillar Romain.

– Jag tror att det är på gång och hoppas det blir verklighet, även om han från början inte kommer att starta men jag är övertygad om att han kommer att växa i MFF:s miljö. Jag pekade redan 2016 ut honom som ett av de mest spännande namnen i svensk fotboll.

Hur ser du på MFF:s Champions League-start?
– Men bra. Det är inte lätt att göra det Malmö gjorde borta mot Drita. Och efter Vardar Skopje i fjol så var det hård press på resultat. Jag tror man har goda chanser mot Cluj också. Ska bli otroligt spännande att se, inte minst för svensk fotboll överhuvudtaget. Allsvenskan behöver framgångar i Europaspel och inte minst Malmö som satsar som man gör. Viktigt att man får känna att det lönar sig så att det bidrar till ännu mer mod och investeringar.

Vad är godkänt i detta kval för Malmö?
– Minst ett avgörande play-off. Jag tror man måste säga så även om vi ännu inte vet vilka det blir efter Cluj, om vi utgår från att Drita nu besegras. MFF har gått långt tidigare och slagit förhållandevis stora klubbar. Det tror jag man kan göra igen, oavsett om det sett tungt ut i allsvenskan och SM-guldet ser långt bort ut. Det kan på sätt och vis vara bra att få smyga lite och inte bli för uppskrivna i det här kvalet – och mer få koncentrera sig på som nu Europa.

– Materialet finns där och Uwe Rösler har uppenbart omgående fått en stor respekt för sin person. Och med namn som Anders Christiansen och Marcus Antonsson så går inte att säga annat än att MFF:s ledning visar mod och också gör på ett ungefär så bra affärer som en allsvensk klubb kan göra, utan att pengarna blir oansvarigt stora.