• Publicerat 16 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Elfsborg och Hammarby bjöd på årets i särklass mest underhållande 0-0-match i allsvenskan under måndagskvällen. FD:s reporter Casper Nordqvist ger nedan sin syn på det hela.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER ELFSBORG – HAMMARBY 0-0

En mållös historia, men detta var väl ingen 0-0-match?

– Nej, verkligen inte. Den andra halvleken var fantastiskt underhållande. Böljande spel fram och tillbaka med två lag som verkligen ville framåt. Chanser till höger och vänster och hade det inte varit för Kevin Stuhr Ellegaard och Johan Wiland hade den här matchen lika gärna kunnat slutat 3-3! Att det i stället blev 0-0 är ju lite av en gåta…

Vem utmärkte sig mest i målet?

– Helt omöjligt att svara på egentligen, för de båda storspelade något oerhört. Wiland stod för nio räddningar varav ett par riktigt svettiga. Straffräddningen i 89:e minuten så klart helt matchavgörande och det här var faktiskt en helt otrolig insats i Hammarby av den nu 37-åriga målvakten – från Borås!

– Det sjuka var ju att Stuhr Ellegaard också var magisk i Elfsborgs mål. Sex räddningar svarade dansken för och jag minns kanske framförallt den på Svendsens skott när norrmannen fick en passning snett inåt bakåt och bara skulle pricka in bollen i nät, men Stuhr Ellegaard ville annat!

Förutom Stuhr Ellegaard, vilka andra stack ut i hemmalaget?

– I Elfsborg tycker jag att Issam Jebali, trots straffmissen i slutet, gjorde en riktigt bra match. Vilka passningar han slog! Jesper Karlsson pigg på sin kant och Alex Dyer har onekligen växt in i Elfsborgskostymen. Daniel Gustavsson som bytte av en skadad Stefan Ishizaki redan i 25:e minuten var också bra och det var ju också ”DG” som fixade straffen.

Samma fråga om Hammarby, vilka förutom Wiland glänste?

– Tja, jag tycker att Jiloan Hamad steppade upp efter Östersundsmatchen senast. Det var ”Jille” som var Bajens största offensiva hot i kväll och han var ju bara en ribbträff på stopptid från att skjuta sitt lag till segern. Muamer Tankovic var stundtals farlig framåt. Sander Svendsens inhopp såg spännande ut. Kanske att han borde få chansen i stället för Imad Khalili i nästa match…

Bajen just nu tvåa och Elfsborg elva. Hur ser du på dessa två lags framtid den här säsongen?

– Hammarby kommer fortsätta slåss i toppen, men de har ju nu tappat sitt försprång. AIK med en match mer spelad leder med tre poäng före Bajen och Norrköping, så det känns som att det kan bli ett rejält getingbo. Vad gäller Elfsborg kommer de garanterat att klättra. Spelarmaterialet håller hög allsvensk klass (möjligen bortsett från försvaret) och segern mot Örebro i omstarten efter VM-uppehållet och nu den fina insatsen mot Bajen bådar gott!