• Publicerat 15 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Norrköping hakar på i toppen. 2-1 mot Häcken i dag gör att de bara är tre poäng bakom serieledande AIK, och då har Gnaget en match mer spelad. 

Nyligen blev Alexander Fransson klar för Norrköping. Mittfältaren lämnade klubben för den schweiziska giganten Basel efter 2015 års SM-guld, men fick inte den speltiden i Schweiz som han önskade och har nu skrivit på ett långt kontrakt med ”Peking”.

I dag var han spelklar och fanns med från start i mötet hemma mot Häcken, ett Häcken som i fjol slutade fyra men som i år först placerar sig på en niondeplats.

Häcken vann borta i Lettland med 3-0 i torsdags i Europa League-kvalets första runda.

Hemmalaget Norrköping ligger trea med tre poäng upp till AIK, men då har Gnaget en match mer spelad.

Avspark på Östgötaporten 14.00.

Det var Norrköping som började bäst på Östgötaporten i den 30-gradiga värmen och i den 19:e minuten kom också ledningsmålet. Simon Thern, som var avstängd senast mot Djurgården, sköt nu 1-0 för hemmalaget. Thern andra allsvenska mål för Norrköping. Andreas Johansson assisterade. Kort innan hade dock Daleho Irandust träffat stolpen för Häcken.

Glädjen varade dock inte mer än i fyra minuter för Norrköping, för då kvitterade Paulinho till 1-1. Brassen nu uppe på åtta mål, lika många som Tino Kadewere som ensam toppade skytteligan inför i dag. Mervan Celik var den som passade till Paulinhos fullträff.

MÅÅÅÅÅÅL! I den 81:a minuten kom 2-1 till Norrköping och det efter en riktigt tilltrasslad situation. Andreas Johansson sista hemmaspelare på bollen, men frågan är om det inte var ett självmål… Hur som helst ett otroligt viktigt mål för Norrköping!

Norrköping redde också ut stormen och vann med 2-1 inför 7 150 åskådare på Östgötaporten. AIK leder allsvenskan med sina 30 poäng, Norrköping är tvåa med 27 pinnar. Gnaget har dock en match mer spelad än ”Peking”.

Norrköpings startelva: Pettersson – Dagerstål, Johansson, Fjoluson – Smith, Fransson, Thern, Thorarinsson – Moberg Karlsson, Larsson, Skrabb

Häckens startelva: Abrahamsson – Andersson, Lindgren, Hammar, Arkivou – Friberg, Irandust, Faltsetas – Celik, Kamara, Paulinho