• Publicerat 14 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Nordin Gerzic visades ut redan i 23:e minuten för Örebro borta mot IFK Göteborg, vilket blev kostsamt. Blåvitt tog ledningen kort efter det röda kortet och punkterade sedan matchen på stopptid. 2-0 till hemmalaget på Gamla Ullevi som nu slipper titta nedåt i tabellen. 

Inför dagens möte på Gamla Ullevi hade IFK Göteborg bara tre poäng ner till kvalplats. Nu gästade Örebro och Blåvitt fick en klar fördel efter 23 minuters spel då Nordin Gorzic visades ut. Mittfältaren riktade skallen mot Carl Starfelt efter en dispyt och försvararen åkte i backen.

Bara sex minuter efter det röda kortet kom 1-0 till Blåvitt. Amin Affane, som i kväll fick chansen från start då såväl Mix Diskerud som August Erlingmark var avstängda, slog ett inlägg från högerkanten som hamnade framför fötterna på Giorgi Kharaishvili som elegant placerade in ledningsmålet för Göteborg.

Göteborg det klart bättre laget i den här matchen och utvisningen gjorde så klart mycket. I den 65:e minuten var det ytterst nära 2-0 efter ett vackert anfall av Blåvitt, men Emil Salomonssons skott från nära håll inne i straffområdet gick i burgaveln.

I den 68:e minuten skapade hemmalaget nästa chans och återigen var det Salomonsson som laddade bössan, denna gång från distans efter hörna. Skottet hårt, men rakt på Jansson som räddade utan att släppa någon retur.

Vajebah Sakor med en rackarrökare kort efter Salomonssons skott. Sakors projektil med vänstern från distans precis utanför högra krysset.

2-0 skulle dock komma, men först på stopptid. Inhopparen Mikael Ingebrigtsen sköt ett skott som Jansson räddade, men inte bättre än att Elias Mar Omarsson, även han inbytt i matchen, kunde trycka in returen från nära håll.

Matchen slutade också 2-0 och Blåvitt kan nu sluta titta nedåt i tabellen.

Göteborg: Dahlin – Starfelt, Calisir, Boo Wiklander – Salomonsson, Sakor, Affane, Nordström – Ohlsson, Hysén, Kharaishvili

Örebro: Jansson – Lorentzson, Almebäck, Hines-Ike – Björnkvist, Gerzic, Mårtensson, Granlund – Besara, Igboananike, Rogic