• Publicerat 12 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS
AIK mot Shamrock Rovers i kväll i Europa League-starten. Ska AIK starta lika starkt som Malmö FF i tisdags i Champions League? SVENSKA FANS redaktion tar här fram startelvan man vill se.

I kväll inleder alltså AIK sitt Europaspel och gör det på Irland – med FotbollDirekt på plats.

Det är ett AIK som de senaste åren varit uppe mot klubbar Atromitos, Panathinaikos och Braga – och det är ett AIK som har varit nära, inte minst i fjol i Portugal.

Den här gången är det ett AIK som gör ännu ett Europa League-försök men gör det den här gången med den största satsningen i klubbens historia.
För så är det sedan ett år tillbaka.
AIK har satsat 30-40 miljoner i nya namn, där Sebastian Larsson är det senaste.

Ja, ni hör vilken viktig kväll som väntar mot Shamrock Rovers i kväll, ett liknande tryck som den Malmö FF hade i tisdags mot ett motstånd från Kosovo.

Shamrocks nivå är däremot svårare att ringa in.
Klart är hur som helst att ligaspelet på slutet lutat åt rätt håll efter en tyngre period tidigare i våras. Dock en färsk cupförlust hemma på Irland, samt totalt mörker i genrepet i en träningsmatch mot skotska Celtic i lördags (0-7)!
Å andra sidan är det här ett lag som slog ut Hammarby på straffar i vintras i Atlantic Cup i Portugal.

Hur AIK:s startelva kommer att se ut nu återstår att se.
Träningen på Irland har varit stängd. HÄR spekulerar däremot SVENSKA FANS redaktion för AIK om hur Rikard Norling kan ställa upp i kväll. Man tror inte på samma namn som mot Trelleborg.
”Offensiven ser riktigt lovande ut och anfallsparet med Henok Goitom och Tarik Elyounoussi. Det går dock knappast att räkna med samma elva”.

SF fortsätter:
”Spelare som Stefan Silva och Nicolas Stefanelli behöver AIK få igång nu när matcherna duggar tätt, och det vore ingen skräll om dessa två bildar anfallspar och ytterligare någon spelare vilas. Det återstår att se om Rasmus Lindkvist är tillbaka från sin skada som höll honom borta från spel mot Trelleborg. Värt att notera är även att nyförvärven Rashidi, Dimitriaidis och Larsson inte är spelklara, men kan hinna bli spelklara till matchen mot Sundsvall då transferfönstret öppnar samma dag’‘.

Så här kan AIK:s startelva se ut, enligt Svenska Fans:
Linnér – Milosevic, Karlsson, Jansson – Sundgren, Olsson, Adu, Yasin, Hauksson – Stefanelli, Silva

FOTNOT: Matchen spelas på Tallaght Stadium ikväll kl. 20.45. FotbollDirekt finns på plats och rapporterar matchen LIVE.