• Publicerat 12 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Casper Nordqvist

DUBLIN. Inte fullsatt på Tallaght Stadium som har en kapacitet på 6 000 åskådare, men ändå en häftig inramning i Europa League-kvalet mellan Shamrock Rovers och AIK.
– Båda klackarna höll igång hela den första halvleken. En läcker läktarkamp, meddelar FD:s utsände Casper Nordqvist i Dublin under halvtidsvilan. 

Knappt 300 AIK-fans finns på plats i hörnet på den ena långsidan. På andra långsidan, på de centrala delarna, står Shamrock Rovers klack. 0-0 i paus i en rätt underhållande första halvlek där hemmalaget var det klart bättre laget första halvtimmen, men där AIK sedan växte in i matchen. Men det är inte bara på planen en jämn kamp utspelat – så även på läktaren.

AIK har knappa 300 man på plats i klacken, belägen i ena hörnet på en av långsidorna. FD:s utsände Casper Nordqvist på plats i Dublin berättar här om läktarkampen under den första halvleken.

– AIK-klacken har hållit igång oavbrutet, men det har också hemmalagets dito gjort. En läcker läktarkamp har det blivit där de hetsat mot varandra. En dröm för hardcore-fans så klart att stå på varsin sida och skrika mot varandra. Ingen hatisk stämning dock, utan lite jargong som när AIK ironisk började köra en ramsa som Shamrock Rovers fans sjungit tidigare i matchen. Så ja, en härlig stämning på Tallaght Stadium och det är inte bara jämnt på planen utan så även på läktaren, utbrister Nordqvist.

Fotnot: AIK vann med 1-0. Läs liverapporteringen HÄR!