• Publicerat 12 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

FOTBOLLDIREKT PÅ PLATS I DUBLIN 

AIK tog en blytung seger borta mot Shamrock Rovers i Europa League-kvalet. 1-0 slutade mötet i Dublin efter mål av Daniel Sundgren. FD:s utsände Casper Nordqvist på plats på Tallaght Stadium ger nedan sin bild av drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER SHAMROCK ROVERS – AIK 0-1

Din bild av första halvlek?

– Shamrock Rovers klart bästa laget första 30 minuterna. AIK hade ofantligt svårt att få igång något eget spel. I stället var det hemmalaget som tryckte på för ett ledningsmål. Först i slutet av halvleken fick AIK lite press framåt. 0-0 i paus.

Samma irländska dominans efter paus?

– Nej, jag tycker att AIK steppade upp bra och när Daniel Sundgren snyggt rullade in segermålet framspelad av Tarik Elyounoussi i den 74:e minuten kändes det inte ologiskt. AIK spelade sedan på resultatet och Shamrock Rovers forcering uteblev. Det såg ju läskigt ut för Gnaget till en början, därför är det extra imponerande att de ändå lyckades lösa en 1-0-seger!

Kommer AIK fixa avancemanget till nästa runda?

– Tja, det borde de göra. 1-0 på bortaplan är ett bra resultat och trots Shamrocks fina start är AIK ett bättre lag. Rikard Norlings manskap också duktiga på att spela på resultat och att ha vetskapen att kryss räcker är så klart en trygghet.

Vilka i Gnaget imponerade?

– Alexander Milosevic bra i mittlåset, Kristoffer Olsson och Enoch Kofi Adu fina på mitten. På topp tycker jag att Tarik Elyounoussi stack ut mer än Henok Goitom. Målskytten Daniel Sundgren ska så klart också ha beröm!

Något annat som bör tilläggas?

– Ja, inramningen! Nästan 300 AIK-fans på plats och bjöd upp till en härlig läktarkamp mot Shamrock Rovers dito på andra långsidan. En riktigt fin atmosfär på idylliska Tallaght Stadium.