• Publicerat 12 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Casper Nordqvist

DUBLIN. AIK kliver under torsdagen in i Europa League-kvalet borta mot Shamrock Rovers. I fjol spelade Gnaget 0-0 på bortaplan i de två första rundorna. Tränaren Rikard Norling utesluter inte samma resultat i Dublin.
– Det är inte omöjligt. Det är oerhört viktigt med hemma- och bortamål, säger han till FD:s utsände Casper Nordqvist i en videointervju.

Shamrock Rovers fick annars rubriker i vintras när man var inblandad i ett storbråk i ett möte med Dalkurd i Portugal. Det slutade då med två röda kort.

Shamrocks Dan Carr ryckte bland annat i Kebba Ceesays hår varpå svensken sparkade ner Carr.
”Det var definitivt rött kort. Det var en riktigt ful spark och reaktionen var fullt förståelig från mina spelare. Men det var inga knytnävslag eller liknande från mina killar. De reagerade bara och försvarade vår spelare”, sade Shamrocktränaren Stephen Bradley.

Därpå skulle Bradley och kompani möta Hammarby och han var inte ångerfull efter den infekterade Dalkurd-matchen:
”Vi kommer spela tufft då också. Det är vår spelstil”.

”Det är så det är att spela fotboll. Det är så vi spelar. Det är inget vi ber om ursäkt för. Vi kommer aldrig att ändras oss”.

I kväll möter alltså AIK detta irländska lag på Tallaght Stadium i Europa League-kvalets första runda. FotbollDirekts utsände Casper Nordqvist i Dublin frågade Rikard Norling bland annat om hans syn på ett tufft spelande Shamrock.