BLOGG MED FOTBOLLDIREKTS CASPER NORDQVIST PÅ PLATS I DUBLIN

DUBLIN. I kväll smäller på den idylliska arenan Tallaght Stadium en bit utanför Dublin. FD:s Casper Nordqvist har nu varit på plats i den irländska huvudstaden i ett drygt dygn och bloggar här om sina tankar kring AIK:s första Europaäventyr denna sommar.

Landade på irländsk mark TIDIGT i går, runt klockan 09 irländsk tid (en timme efter jämfört med Sverige). En del AIK:are på planet och fler lär anlända till Dublin i dag. Än så länge har vädret varit den största besvikelsen här, men kanske inte överdrivet överraskande. Precis som i går helt mulet och ingen värmebölja direkt, men perfekt fotbollsväder för spelarna. Inte speciellt blåsigt, vilket det ju annars kan vara på de brittiska öarna!

Den presskonferens som skulle äga rum två timmar före England-Kroatien i går med Rikard Norling och Henok Goitom på podiet blev i stället en videointervju med samme Norling ute på läktaren, men det blev ett bra surr ändå.

I och med att AIK i fjol spelade 0-0 borta mot såväl färöiska KÍ Klaksvík som bosniska FK Željezničar i de två första Europa League-omgångarna var jag så klart tvungen att fråga om det blir en målsnål historia även mot Shamrock Rovers i kväll.

– Det är inte omöjligt. Det är oerhört viktigt med hemma- och bortamål, konstaterade Norling.

Chefstränaren var också inne på samma sak som assisterande Patric Jildefalk var i intervjun med mig, att Shamrock är ett betydligt svårare lag än färöiska KÍ Klaksvík och känslan är att AIK är här på Irland för att få med sig ett bra resultat till returen.

– Vi är väldigt starka bakåt och skulle vi vinna med 3-0 på bortaplan vore det så klart det bästa av alla världar, men det viktigaste är att vi får med oss ett bra resultat till returen på Friends, konstaterade Jildefalk för FD i går, samma Jildefalk som är den som scoutat irländarna.

MFF vann sin bortamatch under tisdagskvällen nere i Kosovo med 3-0, detta i Champions League-kvalet. Nu var Drita som de mötte inte bra och jag tror att Shamrock Rovers bjuder på tuffare motstånd, men känslan är att AIK inte kommer göra en ”MFF” och vinna stort, så vänta er inget målkalas i kväll. Signalerna från Norling under videointervjun kändes rätt tydliga på den punkten, inte minst med tanke på att han själv medgav att ett tufft allsvenskt möte borta mot Sundsvall väntar på söndag.

Stämningen i truppen då? Tja, både Bilal Hussein och Rasmus Lindkvist är tillbaka efter att de båda missat matchen mot Trelleborg i lördags – så truppläget ser bra ut.

Enligt taxichauffören som körde mig från flygplatsen till hotellet kommer det komma mycket folk till arenan i kväll. Enligt honom har Shamrock Rovers en stor supporterskara och på den vackert belägna Tallaght Stadium en bit utanför Dublin kan det bli en häftig inramning i kväll med en del fanatiska AIK-fans på plats också.

Som sagt, det blir nog ingen målfest, men skulle AIK komma härifrån med en 1-0-seger tror jag att Norling kommer sova RIKTIGT gott i natt!