• Publicerat 11 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Nästa sommar skulle Alex Timossi Andersson lämna Helsingborg för Bayern München, men efter skralt med speltid under våren valde talangen att ansluta till den tyska giganten ett år tidigare. Nu riktar han stark kritik mot sin tidigare klubb.
– Redan nu känner jag att de uppskattar mig mer än vad HIF gjorde, säger 17-åringen till HD.se.

Alex Timossi Andersson är en av Sveriges största talanger. Anfallaren född 2001 blev i oktober klar för Bayern München, men överenskommelsen var då att han först skulle lämna Helsingborg för den tyska giganten sommaren 2019.

Efter skralt med speltid under våren i HIF blev det nyligen klart att 17-åringen redan nu ansluter till Bayern München, alltså ett år tidigare än planerat. Nu riktar Timossi Andersson stark kritik mot sin förra klubb.

– Bara för att jag har varit borta med landslaget mycket, så tycker jag inte att det ska vara en anledning till att jag inte ska få spela. ”Peo” (Ljung, tränaren) har valt att satsa på de som varit hemma helt enkelt, säger han till HD.se och fortsätter:

– Det var faktiskt inte ett speciellt svårt val (att nu gå till Bayern) eftersom jag vet vilken utveckling jag kommer få här. Liksom nu de första dagarna har jag fått träna med A-laget och redan nu känner jag att de uppskattar mig mer än vad HIF gjorde, konstaterar han.