Häcken går nu in i Europa League-kvalet och gör det mot lettiska Liepaja. Med Blåvitts problem så hoppas nu Glenn Hysén på framgång för Andreas Alm:
– Det är fan viktigt för fotbollen Göteborg som stad. Tror fan att jag väljer Blåvitt och helst hade sett Blåvitt i kvalet men nu hoppas jag på Häcken, säger Hysén i dag till FD.

IFK Göteborg går nu för andra sommaren i rad utan spel i Europa. Inte sedan sommaren 2016 och Qarabag har Blåvitt tävlingsspelat internationellt.

Istället är det Häcken som frontar Göteborg som stad i internationellt cupspel. I morgon startar man borta mot lettiska Liepaja. Jämte finns stora saker som går att ta på. Avancemang mot letterna och stormatcher väntar mot Emil Forsbergs RB Leipzig.

Viktiga matcher för göteborgarna och inte minst för fotbollen i Göteborg med ett Häcken och Blåvitt som inte imponerar så här långt i allsvenskan i år. Blåvitt-legendaren Glenn Hysén hoppas nu på Häcken-succé och Mini-Foppa på Bravida arena.

LÄS: ÄNNU EN STARK HÄCKEN-DEAL ÄR KLAR

– Det är viktigt för fotbollen i Göteborg. Klart att jag hoppas på att Häcken lyckas när IFK Göteborg inte kan göra det, säger Hysén till FotbollDirekt.se.
– Häcken gör det jävligt bra. Jag menar det är klart att jag håller som fan på Göteborg men som det är nu så är det kart att det finns ett stort värde för fotbollen i Göteborg om vi har ett lag som kan vinna matcher i Europa och få hit större och intressanta matcher.

– Man ska också komma i håg att Häcken har starka juniorverksamheter och som exempelvis har många bra lag i Gothia. Så om Häcken nu lyckas i Europaspelet, klart som fan att det är viktigt för fotbollen i Göteborg.

Hur ser du på Häckens verksamhet överhuvudtaget?
– Men det handlar om en jävligt bra sportchef. Andreas Alm är en bra tränare – man är skickliga på scouting, man har Gothia Cup och man vågar gå efter större namn när man värvar på ett sätt som man skulle vilja se IFK Göteborg göra.

Har du hört om vilka Häcken möter i första omgången?
– Jag vet att Häcken spelar men inte mot vilket motstånd…

Liepaja från Lettland?

– Nej, fan det säger mig ingenting.