AIK går imorgon kväll in Europa League-kvalet. Men Sebastian Larsson finns inte med mot irländska Shamrock Rovers. Hans debut hemlighålls nu av AIK.
– Vi får se. Vi vill ta beslut med Seb och kommunicera ut det själva, kommenterar sportchef Björn Wesström för FotbollDirekt.se.

AIK har tagit hem ett av de mest meriterade namnen någonsin till allsvenskan. Sebastian Larsson har kring 300 Premier League-matcher men också mängder av stora mästerskap för Sverige. Strax innan avresan till Ryssland kom så presskonferensen och en värvning som närmast gör AIK till guldfavorit.

I lördags blev så Sverige utslagna ur VM och Sebastian Larsson ett steg närmare AIK-debut. Den sista juni gick hans kontrakt med Hull ut. Frågan är nu när 33-åringen som mycket möjligt blir allsvenskans största namn – när får vi se honom göra sina första AIK-minuter?

LÄS: SEBASTIAN LARSSON SMAKAR FÖR AIK – MEN OJ VAD HAN KOSTAR

– Jag vill inte kommentera det just nu. Vi vill prata med Sebastian i lugn och ro och sedan kommunicera det själva.

Han spelar däremot under inga omständigheter mot Shamrock på torsdag. Han måste nu invänta transferöppningen den 15 juli.
Larsson har än så länge inte gjort sin första träning med AIK.

Hur ser ni på Gif Sundsvall på söndag ?

– Som sagt, vi får se. Vi kommer att kommunicera det snart men vill göra det själva.

Så här kommenterade Larsson övergången till AIK när han presenterades. Med ett nytt kontrakt till 2020:
”Fotbollen som AIK spelar? Först och främst har jag inte kunnat se alltför mycket än så länge. Det gäller att lyssna på tränaren, vad han vill att jag ska ha för roll, och smälta in i laget. Men onekligen är det, vad jag förstått, den bästa starten för klubben på många år. Det lovar gott”.