Foto: Bildbyrån

Stefan Billborn gästar dagens 08 Fotboll. Där får Hammarbys succétränare bland annat frågan om Sander Svendsen – många hammarbyare vill se norrmannen få mer speltid när nu Pa Dibba är borta. Billborn ger sin syn på det hela:
– Jag tror att Sander ser på sig själv som en central forward. Men jag tycker kanske mer att ska man spela med Sander Svendsen centralt då måste man spela med två forwards centralt, säger han i 08 Fotboll

Sander Svendsen värvades till Hammarby i fjol sommar, och han framstod som en av Bajens främsta under höstsäsongen, med sex mål på tio matcher. Den talangfulle norrmannen har dock fått betydligt mindre speltid i år: Åtta matcher men bara en från start.

Nikola Djurdjic och Pa Dibba har varit huvudkandidater att spela i nummer nio-rollen, och de två har också tillsammans stått för hela 14 av 26 Hammarbymål i år.

Nyligen blev det dock klart att Dibba lämnar – kinesiska Shenzhen har köpt anfallaren, enligt FD:s uppgifter för tolv miljoner kronor. Något som nu för Svendsen närmare en startelva? I måndagens hemmamatch mot Östersund blev det inte så. Inhopp för Svendsen, men på en kant.

Stefan Billborn berättar i dagens 08 Fotboll på Svenska Fans om hur han ser på Svendsen.

– Jag spelar med det lag som jag tror är bästa laget. Det finns liksom inget annat sätt att göra det på. Sedan tror jag att Sander har alla möjligheter att komma in och spela. Men det finns många aspekter. Det är svårare att slå sig in i ett lag när ett lag går bra, så är det ju, säger Bajentränaren i 08 Fotboll.

Billborn får frågan om inte Svendsen nu ändå är närmare startelvan när Dibba nu lämnat.

– Det borde han kanske vara, åtminstone att hoppa in. Men Pa Dibba var en renodlad nia egentligen. Jag tror att Sander ser på sig själv som en central forward. Men jag tycker kanske mer, att ska man spela med Sander Svendsen centralt då måste man spela med två forwards centralt, säger han och utvecklar:

– Och jag ser inga problem med att spela honom på en kant heller. Om man tittar på hur vårt lag de facto spelar: Ingen av våra ytterforwards är de facto kantspelare. Vi har inga sådana spelare. Varken Imad Khalili, eller när Mujo (Tankovic) spelat där, eller när Jille (Hamad) har spelat där… det är inga traditionella yttermittfältare.

– Och tittar man på många av de målen Sander gjorde förra året så var det när han kom från kanten och bröt in. Därav att jag också ser honom som störst chans att konkurrera där. Eftersom att vi spelar med Djurdjic längst fram, och det har kanske varit vår starkaste spelare de sista matcherna.