Tesfaldet Tekie lånades in från Gent till Östersund i vintras, men har inte varit någon supersuccé så här långt. I går kom dock första målet för säsongen när han läckert prickade in kvitteringen i 2-1-segern borta mot Hammarby.
– I och med att alla tränare lämnat och även några spelare så kände vi att hela Sverige bara väntade på att vi skulle falla, säger mittfältaren till Östersunds-Posten.

Efter SM-guldet 2015 blev Tesfaldet Tekie ordinarie på IFK Norrköpings mittfält och svarade för 25 allsvenska framträdanden den säsongen.

Förra vintern tackade mittfältaren född 1997 för sig i Norrköping och värvades till belgiska Gent, en affär som gav ”Peking” runt 15 miljoner kronor.

Någon succé i Belgien blev det dock inte och i januari blev 21-åringen klar på lån till Östersund – fram till sommaren 2019.

Tekie sågs som ersättaren till den flyktande Foaud Bachirou, men någon dunderhit har göteborgaren ännu inte varit. Under våren blev det bara sex allsvenska framträdanden, varav fyra från start.

Men i går small det på Tele2 Arena. Tekie gjorde en bra insats borta mot Hammarby och prickade elegant in kvitteringen till 1-1 i den 59:e minuten med ett snyggt distansskott, mittfältarens första ligamål i Östersund.

– Jag såg att Dennis (Widgren) fick bollen och jag såg en yta framför mig så jag bara tog emot den och la den till rätta. Sedan såg jag att backarna inte kom upp lika fort så jag bara siktade och lurade målvakten lite samtidigt eftersom han var lite skymd också. Det var skönt att sätta dit den och tysta hela Tele2 Arena, säger Tekie till Östersunds-Posten.

LÄS: SÄGER NEJ – GHODDOS VIKER SIG INTE 

Efter framgångarna i Europa League hade Östersund till en början en väldigt jobbig allsvensk vår, men de avslutade vårsäsongen starkt med tre raka segrar och i går, bara två minuter efter Tekies kvittering, sköt Saman Ghoddos segermålet mot Bajen.

ÖFK med fyra raka segrar och nu helt plötsligt bara sju poäng bakom serieledande AIK (och då har Gnaget en match mer spelad).

– Det känns fantastiskt! Skön seger. I och med att alla tränare lämnat och även några spelare så kände vi att hela Sverige bara väntade på att vi skulle falla som lag och som stad. Att vi bara ska vara ett mittenlag i allsvenskan men ja, vi visade dem att vi är ett lag att räkna med och att vi kommer kämpa till sista droppen, utbrister Tekie.