Foto: Bildbyrån

Tre olycksminuter för Hammarby när 1-0 blev 1-2 mot Östersund. Bajens anfallsstjärna Nikola Djurdjic är kritisk mot hur laget agerade vid de insläppta målen:
– Vi såg litegrann ut som zombies i de två situationerna, säger Djurdjic till FotbollDirekt.se. 

Hammarby hade 1-0 och förde spelet mot Östersund. Men tre olycksminuter i andra halvlek vände på allt – 1-1 genom Tesfaldet Tekie efter en passning snett bakåt från vänsterkanten av Dennis Widgren. Det i minut 58. Kort senare kom 2-1 till ÖFK, det efter inspel från andra kanten, Hosam Aiesh snett bakåt till Saman Ghoddos i den 61:a minuten.

Bajen lyckades inte kvittera och säsongens andra förlust var ett faktum. Hemmalagets anfallsstjärna Nikola Djurdjic är besviken efter förlusten, framför allt på agerandet vid de två insläppta målen.

– Vi såg litegrann ut som zombies i de två situationerna, gick runt och väntade på vad som skulle hända. Vi visste inför matchen att de var bra på att komma runt och spela snett inåt bakåt, och de använde det två gånger. Det var lite billigt. Det gör ont att förlora på det sättet, säger Djurdjic till FotbollDirekt.se.

På presskonferensen efter matchen pratade Hammarbys tränare Stefan Billborn om att det kanske blev lite väl mycket ”show” från Bajenspelarnas sida, smånätt passningsspel utan att det ledde fram till något konkret.

– Ja, det kanske det var, säger Djurdjic. Men när man förlorar en match så kommer man hitta en miljon anledningar till vad som gick fel. Jag tycker att de två situationerna när vi släpper in mål, det var riktigt dåligt. Det har inte så mycket att göra med vad vi gör på offensiv planhalva. Vi måste spela smartare och bättre. Vårt mindset var inte bra.

– Men också reaktionen efter deras 1-1, vi gick ner oss och man kunde se det på våra ansikten. Och vi kan inte tillåta att det händer.
Fotboll är ett mentalt spel. Så vi måste jobba på det. Men jag vill vara lite positiv efter den här matchen och säga att med den match vi har mindre än AIK… vinner vi den, då är vi fortfarande etta i ligan. Och vi kommer fajtas som f-n för att vara kvar där.

Djurdjic hade ett par bra målchanser i matchen, framför allt ett skott från nära håll i boxen i andra halvleken.

– Ja, jag hade en bra i första också med nicken utanför. Det var inte min dag i dag (läs i går) och jag kommer jobba hårt på träningarna för att se till att sätta nästa chans jag får. Det gör ont att inte göra mål i dag. Speciellt på den andra chansen.

Stefan Billborn var positiv till hur Hammarby klarade av att föra spelet i stora delar av matchen och att man kanske var det bättre laget trots allt.

– Jag håller med. Vi skapar mycket mer än dem. Men de spelade smart, de spelade tufft med många fouls. De kom hit för att fajtas och ta med sig poängen, och jag respekterar det mycket. All respekt till Östersund i den här matchen.