Foto: Bildbyrån

Östersund besegrade i går Hammarby med 2-1 på Tele2 Arena. Trots kraftigt spelövertag hade Bajen svårt att skapa de riktigt heta lägena och gästernas Dennis Widgren har en teori klar.
– De har tappat mycket i djupledsspelet efter att Pa Dibba lämnat, säger vänsterbacken till FotbollDirekt.se.  

Inför drygt 21 000 åskådare besegrade Östersund hemmalaget Hammarby på Tele2 Arena i går. Efter Björn Paulsens ledningsmål i den första halvleken vände ÖFK till 2-1 med två mål inom loppet av tre minuter efter timmen spelad.

Hammarby tryckte på framåt, men gästerna försvarade sig bra och lyckades säkra de tre poängen hem till Jämtland.

– Det var många som hade räknat ut oss, så väldigt skönt att göra den prestationen. Det var en ganska jämn match, men vi fick in två snabba mål i andra vilket räckte. Vi försvarade oss bra, säger Östersunds Dennis Widgren till FotbollDirekt.se.

Hammarby var vårens bästa lag. Var de nu sämre än du trodde eller tycker du ändå att de var väldigt bra i går?

– Både och. Vi försvarade oss bra och stängde ner deras hot. Det vi snackade om innan gjorde vi bra och sedan tycker jag att Hammarby tappat mycket i sitt djupledsspel efter att Pa Dibba lämnat. De kom inte bakom backlinjen som de gjorde under våren. Jag tycker att vi hade bra koll.

Bajen saknade Dibba alltså?

– Ja, jag tror det. Han gjorde ju många mål under våren (sju stycken, tvåa i skytteligan) och var väldigt viktig i deras spel bakom backlinjen. De har tappat i speed också.

Det var den 28 juni som det blev officiellt att Pa Dibba lämnar Hammarby för Shenzhen FC i den kinesiska andraligan. Enligt FD:s uppgifter får Bajen tolv miljoner kronor för 30-åringen, men någon ersättare har inte värvats in. I stället startade Nikola Djurdjic ensam på topp i går.

– Han var bra, men han är ju mer en straffområdesspelare. Men visst, han var farlig i går, säger Widgren.

På tal om spelare som lämnat, ni har tappat både Sotirios Papagiannopoulos (FCK) och Ken Sema (Watford). Hur mycket påverkar det?

– Det är klart att det kommer att kännas. ”Sotte” var allsvenskans bästa back och Ken har gått till Premier League, vilket visar hur bra han var hos oss. Men vi har en bra trupp och det tycker jag att vi visade i går.

Saman Ghoddos är en annat annat stjärnnamn som med allra största sannolikhet kommer att lämna i sommar. Anfallaren, som var och spelade VM med Iran, bekräftade så sent som i går att han nobbar Kina och vill stanna i Europa. Mot Bajen var det just Ghoddos som avgjorde med sitt 2-1-mål och Widgren medger att anfallsstjärnan är något extra.

– Han har kvaliteter som inte hör hemma i allsvenskan, så är det. Det känns mer som en tidsfråga innan han lämnar. Det gäller att vi är beredda på det och anpassar oss efter det. Men vi har spelare som kan kliva fram när den tiden är kommen.

Hur var det att se Saman Ghoddos spela VM?

– Klart att det var en stolthet. Det var riktigt härligt att se. Jag tycker att han borde ha fått spela klart mycket mer, men det var otroligt kul för honom att lira VM och han förtjänar det absolut, ingen tvekan om det!