Malmö FF:s dygn nere i Kosovo har varit bra. Uppladdning beskrivs nu som perfekt inför kvällens kvalstart i Mitrovica.
– Vi flög från Malmö i går eftermiddag och har blivit mycket fint mottagna här nere. Känslan är bra och 60-70 MFF-supportrar är på väg, säger mediachef Peter Åhlander till FotbollDirekt.se på tisdageftermiddagen.

Det ser ut att bli 10 000 åskådare. Sedan i går kväll är Malmö FF installerade nere i Kosovo, cirka en timmes bilresa i från Mitrovica där matchen spelas.

Och det är ett dygn som haft trygga ramar.
Inga problem har rapporterats. Ingen störd nattsömn.
Boendet har varit bra, liksom överhuvudtaget hur Drita-folk mött upp MFF.

Mediachef Peter Åhlander är involverad i det mesta runt i kring och en nyckel i det organisatoriska inför kvällens kvalstart:
– Man är extra på tårna, speciellt när man kommer till nya miljöer och träffar människor man aldrig träffat tidigare, beskriver MFF-chefen:
– Drita har verkligen mött upp oss på ett bra vis. Nej, spelarna har inte varit på matcharenan. Det är en timmes bilfärd mellan där vi bor och matcharenan. Det var därför vi tränade kort innan avresan.

LÄS: KAN BLI UWE RÖSLERS STARTELVA 

Hur är känslan så här långt på plats?

– Men man känner att intresset är stort. Det är 9 000 biljetter sålda och så vet vi att vi har 60-70 MFF-supportrar som är på väg hit.
– I går gjorde vi den sedvanliga presskonferensen, det var Markus Rosenberg och Uwe Rösler som gjorde den.
– Hur dagen har sett ut? Jag vill inte detalj återge hur vi förberett oss men boendet har som sagt varit bra, vi har haft matchgenomgång och 1,5 timme innan match ska vi anlända till matcharenan. Ja, vi har cirka en timme i buss till matcharenan.

Hur ser du själv på anspänningen som står vid sidan om – inför den här typen av matcher?
– Otroligt inspirerande. Det är en väldig krydda. Det är väldigt viktigt att vi i organisationen runt i kring spelarna fungerar och underlättar på alla vis. Ser till så att information går fram till spelare och ledare – och inte minst till våra supportrar. Allt ska vara rätt och riktigt, hela tiden.

Ni inser att er kvalstart krockar med VM-semifinalen i kväll?!

– Jo, jag vet inte. Men det spelar ingen roll om det är VM och Frankrike-Belgien i kväll, det viktigaste matchen i Europa spelas i kväll mellan MFF och Drita i Kosovo. Och så är den tv-sänd också. Jag hoppas det blir bra tittarsiffror, att så många som möjligt följer oss.