Foto: Bildbyrån

Markus Rosenberg ringas i förväg ut som det svåraste MFF-namnet. Drita FC:s coach Bekim Isufi vet var han har Malmöstjärnan – som inte oroar sig för att punktjagas:
– Jag vet inte, vi får väl se, svarar Rosenberg till Kvällsposten på frågan om han tror på extra bevakning.

Går Sirius att jämföra med Drita FC?
Är den allsvenska jumbon och Kosovos mästare på ett ungefär på samma nivå?

Det är frågan. Är det så – så ser det hoppfullt ut för skåningarna. 4-0 var ju siffrorna för MFF i helgens allsvenska omstart.

Kalmars Erton Fejzuallahu, med landslagsspel för Kosovo, trodde emellertid under gårdagen att Drita skulle kunna klara sig kvar i allsvenskan.

Markus Rosenberg minns tillbaka fiaskot mot Vardar:
– Förutsättningarna är inte alltid som hemma, säger MFF-stjärnan till Kvällsposten.

– Den enda lärdomen vi kan ta med oss är förutsättningarna inte alltid är som hemma. Det och erfarenheten att man vet vad som komma skall.

Kvp: Vad är skillnaden på att börja borta jämfört med hemma?

– I första vet du hur viktigt det är med bortamål och att få med sig ett hyfsat resultat hem. Det är klart att alla lag vill avsluta hemma, särskilt i sådana här matcher.

– Vi har en bra känsla, har haft den under uppehållet och blivit starkare. Första matchen efter uppehållet är alltid svår att vinna – vi gör det med 4–0 och går in i den här matchen fulla av självförtroende, säger Markus Rosenberg.

Hur hanterar du det om det blir så?

– I så fall blir det mer ytor för andra. Det är elva lika bra fotbollsspelare där ute så de ska vara rädda för oss allihop. Lägger de mer markering på någon så betyder det att någon annan inte är markerad i så fall.

– I så fall tror jag mer att de kommer spela defensivt, avslutar han för Kvällsposten.